Erhvervsminister Morten Bødskov besøgte i går Danrobotics i Middelfart, en virksomhed, der i hans optik spiller en central rolle i at gøre Fyn til et vækstcenter for robotteknologi. Under besøget blev ministeren introduceret for virksomhedens innovative teknologier og fik en rundvisning på fabrikken, hvor han så flere af robotterne i aktion.

Danrobotics er en førende producent af avancerede robotter, der anvendes i produktion, automatisering og materialehåndtering. Virksomheden har været med til at sætte hele Fyn på landkortet når det gælder robotteknologi og har ligeledes skabt mange arbejdspladser i området. De må siges at være pionerer inden for automatisering med speciale i at levere avancerede robotløsninger til både enkle og komplekse produktionslinjer.

Foruden erhvervsminister Morten Bødskov deltog også Middelfarts borgmester Johannes Lundsfryd Jensen, kommunaldirektør Steen Vinderslev og direktør Bjarne Tvede for ABB.

– Vi flytter ind i vores nye domicil lige heromme bagved, med cirka 200 ansatte om fire ugers tid, sagde direktør Bjarne Tvede fra ABB.

Som et led i den grønne omstilling samler ABB deres to nuværende afdelinger i henholdsvis Odense og Fredericia på adressen i Middelfart.

Erhvervsminister Morten Bødskovs besøg hos Danrobotics er et tegn på regeringens ønske om at være mere engageret i at understøtte væksten i erhvervslivet og i den teknologiske udvikling, især inden for robotteknologi.

Robotteknologien kan bidrage til at forbedre produktiviteten og konkurrenceevnen i dansk erhvervsliv og skabe endnu flere danske arbejdspladser, sagde erhvervsminister Morten Bødskov.

– Vi er glade for ministerens besøg og for regeringens engagement i at støtte den teknologiske udvikling. Danmark har stort potentiale som global fører på området, men at det er vigtigt at regeringen understøtter os og teknologien. Danske SMV’er står over for udfordringer med at automatisere deres produktion og processer, herunder også manglende ekspertise og finansiering. Ministeren og hans embedsværk kan hjælpe især med muligheder for uddannelse og kompetenceudvikling, foruden at øge adgangen til finansiering og investeringsstøtte, fortalte Danrobotics direktør, Kim Koertsen.

Erhvervsministeren var lydhør og gav udtryk for at der ville komme flere muligheder og udvikling på området.

– Den teknologiske ekspertise, som Danrobotics besidder er imponerende, og vi ser store muligheder for, at robotteknologi kan bidrage til vækst og udvikling i det danske erhvervsliv. Regeringen vil arbejde for at understøtte denne udvikling ved for så vidt muligt at sikre, adgang til den nødvendige støtte, sluttede Erhvervsminister Morten Bødskov.

Den nyudnævnte Erhversminister er for tiden på Danmarksturne og besøger her flere forskellige danske virksomheder, tidligere på ugen var det Ardagh Group Holmegaard, og deres verdensførende produktion af glas til blandt andet fødevarer.