I øjeblikket strømmer det ind med gribende henvendelser fra alvorligt syge mennesker, som har haft uendelige stor glæde af et projekt kaldet ”borger til borger”. De har haft uendelige stor glæde af at gå på nogle særlige ridehold. Både ridning og forholdet til heste, har en utrolig positiv virkning.

Ud af omkring 30 mennesker, som i årevis har siddet i deres hjem og kun kunnet meget lidt, så er halvdelen kommet i uddannelse eller arbejde. Det er så fantastisk et projekt, det har ændret de mennesker liv fuldstændigt. De har faktisk fået deres liv tilbage.

Udgiften for Kolding Kommune har været sølle 625.000 kr. Så selv hvis man som Byrådets flertal, SF, Socialdemokratiet, Konservative og Radikale er bedøvende ligeglade med de mennesker det hjælper – så kunne man se på den økonomiske gevinst for kommunen ved, at hjælpe de mennesker ud af sygdom og ind i uddannelse og arbejde. For det er store beløb.

Men nej, de kan spare noget med nogle m2 i en ridehal, og det er det vigtige for flertallet. Så er der nemlig råd til flere m2 på Trapholt. Kunstmuseet har samtidig med besparelsen på rideholdene fået bevilget 21.000.000 kr. + et endnu ukendttilskud til driften, af samme flertal.

Har vi råd til at udvide Trapholt, har vi også råd til at tage hånd om de mennesker i vores kommune, der har mest brug for hjælp.

Søren Rasmussen
Medlem af Social- og Arbejdsmarkedsudvalget
Dansk Folkeparti