Efter sejren onsdag på udebane mod KIF venter der nu noget, FHK-spillerne ikke ofte prøver: Tre hele fridage.

Jublen var ikke til at tage fejl af.

En sejr i et lokalopgør betyder bare noget ekstra, og efter tre nederlag i træk kom FHK samtidig tilbage på sejrskurs. En af nøglespillerne for FHK mod KIF Kolding var Anders Martinusen, som kanonerede bolden i kassen otte gange i sejren, der blev på 27-26.

– Jeg synes faktisk ikke, at jeg startede kampen særlig godt. Der var ikke rigtig flow i det, men det er rigtigt, at det gik bedre og bedre, som kampen skred frem. Vi var gode til at komme i gode positioner i syv mod seks, hvor jeg synes, at vi spillede os til gode chancer, siger Martinusen.

Efter weekendens Final4-stævne var der sået tvivl om, hvilken fysisk tilstand FHK’erne ville være i, særligt Anders Martinusen, der havde været syg op til Final4.

– Jeg er faktisk overraskende frisk. Man kunne godt frygte, at vi var mere ramt på fysikken, men det synes jeg ikke var tilfældet. Vi havde stadig kræfter til sidst, kunne man se, konstaterer Martinusen.

For FHK-spillerne var det vigtigt at give noget tilbage til fansene, der havde set holdet tabe to tætte kampe til Santander Final4, og samtidig betød sejren mod lokalrivalerne ekstra meget.

– Fansene har faktisk sagt til os, at de var stolte af vores indsats til Final4, så vi følte ikke, at vi skyldte dem noget. Men selvfølgelig betød det ekstra at vinde over Kolding. Både for dem, men også for os. De er både rivaler, men det betyder også noget i tabellen, hvor vi nu lægger pres på BSH på tredjepladsen, fortæller Anders Martinusen.

Foruden at det altid er noget særligt for FHK at vinde over KIF Kolding, var der noget andet særligt. Det er langtfra normal kutyme, at FHK-spillerne får lov til at nyde en fadøl efter en kamp. Det skete efter kampen i Kolding, og samtidig kunne spillerne se frem til at have fri fredag, lørdag og søndag, før forberedelserne til kampen mod Aalborg den 3. marts starter på mandag.

– Det er længe siden, jeg har haft fri så længe midt i en sæson. Jeg har ikke prøvet noget lignende under Gudmundur før, slutter Martinusen med et smil.

Med sejren mod KIF er FHK på en solid andenplads i ligaen, hvor holdet har tre point op til Aalborg på førstepladsen og seks point ned til BSH på tredjepladsen. Begge hold har dog spillet en kamp færre.