Den tredje dag ved EM i håndbold bød på overraskelser og højspændte opgør, hvilket ændrede dynamikken i turneringen betydeligt.

I dagens mest opsigtsvækkende kamp led Spanien, en af turneringens favoritter, et chokerende nederlag. De mødte en uovervindelig modstand i Kroatien, der dominerede kampen og sejrede med en overbevisende score på 39-29. Dette resultat kaster en skygge over Spaniens chancer i turneringen og stiller spørgsmålstegn ved deres status som favoritter.

Spænding var der også i kampen mellem Ungarn og Montenegro. Det var et tæt opgør, hvor ungarerne trak det længste strå med en sejr på 26-24. Denne kamp understregede Ungarns beslutsomhed og evne til at holde hovedet koldt under pres.

Et andet højdepunkt var kampen mellem Island og Serbien, som var en nervepirrende affære. Serberne så ud til at have kampen i lommen med en føring på 27-24, men i de afgørende minutter mistede de grebet og kampen endte uafgjort 27-27. Dette udfald efterlader begge hold med meget at tænke over i de kommende dage.

Endelig var der Østrigs kamp mod Rumænien, som Alpelandet vandt i overbevisende stil med 31-24.