Spanien var en af favoritterne til at vinde EM i håndbold, men allerede efter det indledende gruppespil er de slået ud.

Spanien havde kniven for struben inden aftenens afgørende kamp mod Østrig. De var tvunget til at vinde på grund af deres nederlag til Kroatien i åbningskampen. Samtidig havde Østrig sikret sig en sejr mod Rumænien og uafgjort mod netop Kroatien, hvorfor østrigerne var i en gunstig position.

Østrig imponerede særligt mod Kroatien, hvor de hentede et overraskende point, og de takter fortsatte mod Spanien. I første halvleg fik de et direkte rødt kort til deres stjerne, Alex Dujshebaev, hvilket svækkede dem, da han både skulle lægges frem i et offensivt forsvar og udgøre en stor trussel angrebsmæssigt.

Ved pausen var Alpelandet i front med 17-15, men i anden halvleg fik Spanien kæmpet sig tilbage, selvom det holdt hårdt for de spanske favoritter, som ikke kunne vriste Østrig af sig.

Østrig kom foran 31-29, og det lugtede derfor for alvor af en overraskelse af de helt store, men Spanien holdt hovedet koldt og kom foran både 32-31 og 33-32. Dog lykkedes det østrigerne at sikre sig 33-33, hvilket sender Spanien ud af EM, som de har vundet de sidste to gange.

Onsdagens EM-resultater:

Kroatien – Rumænien: 31-25 Nordmakedonien – Schweiz: 29-27 Serbien – Montenegro: 29-30 Frankrig – Tyskland: 33-30 Island – Ungarn: 25-33 Spanien – Østrig: 33-33