Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har udsendt et varsel for snefygning, der påvirker den nordlige del af Jylland. 

Områder som Holstebro, Viborg, Favrskov, Djursland og nord for, er specifikt nævnt i varslingen, der træder i kraft fra natten til onsdag kl. 02 og forventes at vare indtil onsdag morgen kl. 08.

Ifølge DMI’s seneste rapporter, er der allerede en betydelig mængde sne i regionen, og yderligere snefald forventes i aften og i nat. Prognoserne peger på, at der vil falde mellem 5 og 15 cm nysne i løbet af perioden. Denne forventede snefald forværres af, at vinden vil tiltage til mellem frisk og hård vind, i visse områder op til kuling, med endnu kraftigere vindstød, som lokalt kan nå stormstyrke.

DMI forklarer, at kriteriet for snefygning anses for opfyldt, hvis der ligger mindst 10 cm løs sne, og middelvinden overskrider 10 m/s, hvilket gør snefygning sandsynlig. På nuværende tidspunkt forventes det dog ikke, at der vil falde mere end 10 cm sne på 6 timer, og derfor er der ikke udsendt et varsel for snestorm. DMI råder borgere i de berørte områder til at udvise forsigtighed, især under kørsel, og holde sig opdateret om vejrsituationen.