Søndag forventes en kombination af varm og fugtig luft at skabe ideelle betingelser for dannelse af regn- og tordenbyger over Danmark.

Ifølge meteorolog fra DMI, Lars Henriksen er der risiko for, at nogle af bygerne bliver så kraftige, at de opfylder kriteriet for skybrud, hvilket betyder mere end 15 mm regn på 30 minutter.


– De kraftigste byger forventes især at ramme området fra Sønderjylland og nordpå, over den vest- og centrale del af Jylland til Thy. Derfor er der udsendt varsel om skybrud og torden for dette område, gældende fra søndag middag kl. 12:00 til søndag aften kl. 21:00. I dette tidsrum kan der stedvis forekomme torden og skybrud med 15-25 mm regn på blot 30 minutter, skriver han.

Resten af landet, bortset fra Bornholm, kan også opleve regn- og tordenbyger. Dog er det usikkert, om bygerne bliver så kraftige, at der bliver tale om egentlig skybrud. Henriksen forklarer:

– Derfor er der udsendt en DMI-risiko for skybrud og torden, med lokalt potentiale for 15-25 mm regn på 30 minutter.

Atmosfæren over Danmark er meget “eksplosiv” det kommende døgn, hvilket betyder, at byger pludseligt kan opstå og hurtigt blive ganske kraftige, skriver DMI.