Danmark står over for en periode med mildt, skyet, og vådt vejr i de kommende dage, ifølge en ny meddelelse fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI). Dagen i dag byder på en blandet vejrudsigt med enkelte regnbyger, dog forventes det at klarere op fra vest med lidt sol senere på dagen. Vinden, som blæser let til frisk fra sydvest, vil aftage som dagen skrider frem.

I aften forventes overvejende tørt vejr, skønt der kan opstå enkelte regnbyger, særligt over de sydlige dele af landet. Natten bringer overskyet vejr med sig, og der forudses udbredt regn over hele landet, der begynder i sydvest.

De næste dage tegner til at fortsætte trenden med skyet, diset, og vådt vejr, inklusiv perioder med regn og muligvis tåge. På trods af dette, bliver det usædvanligt mildt for årstiden med temperaturer, der forventes at nå op imellem 8 og 11 grader torsdag og fredag.

DMI’s vejrudsigt er særligt relevant for de, der planlægger at tilbringe ferien i Danmark, og rådet lyder på at huske regntøj, paraply, og gummistøvler for at være godt forberedt på vejret.

Sammen med den milde og våde vejrudsigt advarer DMI også om, at de seneste dages nedbør, kombineret med den forventede nedbør de kommende dage, vil tilføre yderligere vand til allerede fyldte åer og vandløb. Dette kan medføre problemer i udsatte områder, særligt langs vandløb og søer samt i lavtliggende områder, hvor vand kan have tendens til at samle sig.