Danmark står over for en række vejrmæssige forandringer i den kommende uge, idet landet skifter fra en periode med køligt og tørt vejr til mere ustadige og blæsende forhold.

I begyndelsen af ugen er Danmark påvirket af kølig, tør og stabil luft, som strømmer ind over landet fra østlige retninger. Dette medfører et par dage med overvejende tørt vejr, selvom det i perioder vil være ret skyet. Specielt mandag morgen og igen natten til tirsdag, kan temperaturen i visse dele af landet falde til under frysepunktet. Dette markerer imidlertid slutningen på nattefrosten for en stund, med dagtemperaturer, der holder sig på den kølige side, mellem 3 og 7 grader Celsius.

Vejret begynder at tage en vending tirsdag aften og natten til onsdag, hvor en svag varmfront bevæger sig op over Danmark fra sydvest. Dette fører til, at lunere luft strømmer op over landet fra syd, hvilket resulterer i to-cifrede temperaturer onsdag. Dagen vil dog også byde på en del skydække og stedvis regn, som den lunere luft gør sit indtog.

Mod slutningen af ugen, specifikt torsdag aften og natten til fredag, forventes en koldfront at passere landet fra nordvest. Denne front vil bringe udbredt regn med sig, og vejret ser ud til at blive ustadigt og blæsende frem mod weekenden.