I denne uge viser april måned sit sande, omskiftelige ansigt i Danmark. Vi er startet ud med våde og ustadige dage, men udsigterne lover et skift til varmere og mere forårsagtigt vejr henimod weekenden. Efter en særdeles våd tirsdag tog onsdagen en kort pause fra regnen, hvilket endda giverbmulighed for solskin mod nord og øst. 

Denne pause bliver dog kort, da onsdag aften bringer endnu en front med regn op over landet fra sydvest, potentielt omdannende regnen til slud eller sne i landets nord- og østlige dele – et tydeligt tegn på typisk aprilvejr.

De næste dage forventes at fortsætte i samme våde og ustadige stil, med flere regnvejr, der passerer Danmark fra vest. Inden ugen er omme, vil en betydelig mængde regn have ramt Danmark; mellem 15 og 30 mm regn vil falde, hvilket lægger sig oven i de 20 til 40 mm, der allerede faldt i løbet af tirsdagen. Dette er usædvanligt for en måned som april, der normalt anses for at være relativt tør med en gennemsnitlig nedbørsmængde på ca. 38 mm ifølge klimanormalerne for 1991-2020.

Men som ugen skrider frem, lyser udsigterne op. Den kommende weekend forventes at byde på betydeligt luntere vejr. Lørdagens temperaturer vil ligge et sted mellem 13 og 18 °C, lokalt nær 20 °C, og søndagen ser ud til også at blive varm, med temperaturer omkring 15 °C flere steder. Selvom vi ikke slipper helt for regnen, vil nedbørsmængderne være små, og solen vil kigge frem både lørdag og søndag, hvilket lover godt for en behagelig weekend efter en periode med typisk ustadigt aprilvejr.