“Barbie” Sætter Rekord som årets største film med stor publikumsinteresse. Midt i den tredje weekend efter biografpremieren har Greta Gerwigs kritikerroste komedie “Barbie” slået alle rekorder og er nu årets største film med hele 378.625 solgte billetter i danske biografer. Publikum har vist ekstrem interesse for filmen, der havde premiere for blot tre uger siden, og mange biografer har rapporteret om udsolgte forestillinger i ugerne efter premieren.

VP Theatrical Nordics Tore Fredrik Dreyer og Jessie Ross er overvældede af filmens succes og takker publikum og partnere for den magi, filmen har skabt i biografer over hele Danmark. “Barbie” spiller fortsat i over 100 danske biografer og er også et kæmpe hit i resten af verden, hvor den har rundet 1 milliard dollars på verdensplan. Den imponerende milepæl placerer “Barbie” blandt de under 50 film i filmhistorien, der har solgt så rekord meget, sammen med titler som “Titanic”, “Avatar”, “Avengers: Endgame” og “The Lion King”.

Greta Gerwig er nu den første kvinde nogensinde, der som solo-instruktør har skabt en film, der har omsat for over en milliard dollars. Barbie-dukken, der er kendt verden over, har fået sin helt egen film, og den har skabt bølger i biografindustrien.

Filmen åbnede allerede den 21. juli med en imponerende indtjening på 155 millioner dollars i USA alene, hvilket gjorde det til den højeste indenlandske åbningsweekend nogensinde for en film instrueret af en kvinde, og det slog tidligere rekorder. “Barbie” har været den hurtigste Warner Bros Pictures-udgivelse, der har nået milliard dollar-milepælen, og det tog kun 17 dage.

Jeff Goldstein, Warner Bros Pictures’ præsident for indenlandske distribution, roste filmen og erklærede, at den overvældende respons viser, at “Barbie”-filmen er sommerens teaterbegivenhed. Udover den økonomiske succes markerer filmen også et vigtigt skridt for kvinder i filmindustrien. Greta Gerwigs unikke tilgang til historiefortælling og tidligere succeser har spillet en afgørende rolle i filmens triumf. Desuden har skuespilpræstationerne fra Margot Robbie og Ryan Gosling, der spiller de ikoniske karakterer Barbie og Ken, været afgørende for filmens appel.

Legetøjsproducenten Mattel, som står bag Barbie, ser nu fremtidige muligheder for at udnytte filmens succes med potentielle filmprojekter i fremtiden. “Barbie” har uden tvivl taget biografpublikummet med storm og sat nye standarder for film med kvindelige instruktører ved roret.