Den 26. august byder AHA i Fredericia velkommen til et unikt event, hvor parterapeut og sexolog, Ditte Winkel, i samarbejde med Sinful, vil præsentere en speciel legetøjsbox, kaldet “sanseleg”. Dette event fokuserer på at oplyse og forstå sansernes rolle i intimitet, og ikke blot i det fysiske.

Inden AHA slår dørene op for natklubbens øvrige gæster den 26. august, åbner de dørene til eventet klokken 19:00, hvor entréen er 75 kr. De første 100 gæster modtager en goodiebag, hvis værdi overstiger billetprisen. Ved ankomst serveres der velkomstdrink og let tapas. Ditte vil holde et oplæg på ca. 30 minutter. Fra kl. 22.00 åbnes dørene for alle, og der er lagt op til en fantastisk fest.

Ditte Winkel fortæller om baggrunden for “sanseleg”, som hun kommer til at præsentere.

– Det første, vi skulle fastsætte, var navnet på kassen, som blev ‘sanseleg’. Dette navn bygger på tankegangen om, at meget af det, der går forud for sex, handler om sensualitet. Sensualitet findes i meget af det, vi gør i hverdagen, selvom vi ofte ikke bevidst tænker over det, siger Winkel.

Ditte Winkel belyser, hvordan det intime forhold mellem par kan ændre sig over tid.

– I opstartsperioder af relationer kan par ofte udforske og være nysgerrige på hinandens kroppe. Men med tiden falmer denne interesse ofte, forklarer hun. Det sker med hverdagens indtog, hvor mange ting bliver gentagelser og struktur. Dette kan smitte af på er seksualliv, så det begynder at føles trivielt eller kedeligt.

Dette kan især mærkes, når par står overfor udfordringer som for eksempel at have små børn, hvor nattesøvnen bliver en mangelvare, eller når man har større børn i huset, som kan høre alting.

– Uanset børnestatus, kan det være en udfordring at finde tid og energi til intimitet, siger hun. Boksen, som præsenteres under eventet, kommer som et alternativ til at genoplive og genopdage sensualitet og intimitet i relationer. Desuden skal vi være bedre til at forstå mekanismerne bag (sex)lyst, og hvorfor det er langt mere komplekst end bare at lægge sig på de hvide lagener. Det vil jeg også fortælle meget mere om på aftenen.

Skæv vinkel på natteliv

Frederik Rasmussen, bestyrer på AHA, deler sin entusiasme for arrangementet.

– Det er fantastisk at kunne støtte op om dette arrangement og være en del af det. Det er en anderledes type event for os – en skæv vinkel på nattelivet. Emnet er interessant for os alle, uanset om man vil indrømme det eller ej. Mange kan relatere til, hvad Ditte siger, fortæller han.

Arrangementet vil blive ledsaget af en række bekvemmeligheder for deltagerne.

– Da de kontaktede mig om et samarbejde, sammensatte vi et program med velkomstdrink, goodiebags, let tapas, og muligheden for at købe forskellige bokse, siger Frederik.

Samtidig understreger han vigtigheden af at støtte lokalt.

– Vi ønsker at støtte lokalt og holde arrangementer her i stedet for at flytte dem til større byer. Vi er en natklub, men vi kan tilbyde meget mere – konferencer, andre arrangementer og private events, siger Frederik Rasmussen.

Der er uden tvivl en stor interesse i dette arrangement.

– Det kan være svært at få folk til at deltage i visse arrangementer pga. blufærdighed. Men med de billetter, vi har solgt, er der stor opbakning. I restaurationsmiljøet kommer folk for at drikke og have det sjovt. Ofte bliver folk mere kærlige med alkohol, så der er en form for sammenhæng mellem vores natklub og emnet for arrangementet, slutter han.

Billetter til eventet på AHA kan købes ved at klikke her.