Business Fredericias direktør, Kristian Bendix Drejer, ser et spændende 2023 foran sig, hvor potentialet for Fredericia på den grønne omstilling og det kulturelle område er tårnhøjt.

Selvom der er mørke skyer i store dele af den økonomiske verden, så tror Kristian Bendix Drejer, at fremtiden tegner lys.

– 2023 bliver et spændende år, nok på godt og ondt. Vi kunne se, at 2022 sluttede med massevis af forudsigelser, som vi dog ikke har set helt konkret endnu. Men jeg erkender, at der kan blive tale om en mindre afmatning, et stigende antal konkurser og lignende. Men vi vil naturligvis i Business Fredericia gøre alt, hvad vi kan for at understøtte vores lokale detailhandel og virksomheder, siger erhvervsdirektør Kristian Bendix Drejer.

– Men 2023 er også et mulighedernes år. Vi vil se historiske spændende projekter tage form i byen, der kan gavne os på national plan. Det gælder eksempelvis et større historisk formidlingscenter på den kulturelle arena, der skal sættes i støbeskeen. Der er sat et hold, der skal arbejde med det, og dem og projektet forventer jeg mig meget af, fortæller Drejer.

Den grønne omstilling vil også tage fart og sætte turbo på de kommende år, det er erhvervsdirektøren sikker på.

– Indenfor erhvervslivet forventer jeg, at vi for alvor får sat Fredericia på den nationale dagsorden på den grønne omstilling. Vi får og kommer til at spille en vital rolle, hvis vi skal opnå de mål, der er sat for CO2-reduktion i Danmark, siger han og uddyber:

– I Fredericia og i hele området har vi nogle spillere på området; virksomheder og arbejdsgrupper, der med stor styrke kan sætte en dagsorden på området. Vi er allerede i gang med at sætte en kurs og en dagsorden i fællesskab med flere aktører, og det ser meget lyst ud.

Hvad betyder det konkret?

– Jeg tør godt sige, at potentialet er stort, både indenfor arbejdspladser, uddannelser og virksomheder. Det vil også betyde, at den afmatning vi generelt ser, vil blive mindre, fordi der bliver brug for virksomheder og medarbejdere. Alt vil blive bedre via den kommende udvikling indenfor den grønne omstilling. Derfor er 2023 også et håbets år, hvor vi kan skabe meget i Fredericia, mener Kristian Bendix Drejer.

Mange vil høre mere om projekterne, der tager form hos blandt andet de større energivirksomheder i området. Det bringer også synergieffekter med sig.

– På bosætnings- og turismeområdet er der en gylden mulighed for at udnytte det potentiale, vi har i området, hvis vi forstår at høste og handle på de arbejdspladser, der er på vej, siger Drejer.

– Erhvervslivet er klar til at åbne dørene for nye erhvervsturister, og det forventer jeg mig meget af. Vi så allerede i 2022, at det er et område, som vi roses for af udefrakommende virksomheder, fordi vi har nogle projekter blandt medlemmerne, der både inspirerer og giver værdifulde indsigter, som de kan bruge. Fredericia er fremme i skoene, når det kommer til nytænkning på den grønne omstilling, og det interesser mange, slår han fast.

Men det er ikke kun industri og erhvervsliv, der går spændende tider i møde.

– Jeg tror på, at vi vil se en stærk udvikling på industri- og erhvervsområdet i Fredericia, men også en unik udvikling på natur- og kulturområdet.

– Naturen, historien og kulturen inviteres i sammenspil ind til at udvikle et fyrtårn i Fredericia. Et formidlingsfyrtårn for hele området på niveau med Tirpitz Museet, H.C. Andersen, Flugt og lignende. Det kan generere en stærk tilstrømning af turister til området i fremtiden, hvilket kan understøtte vores byliv, da placeringen af en ny ikonisk bygning skal være i forbindelse med det historiske voldanlæg. Vi bruger den unikke nationalhistoriske position, som Fredericia har, hvilket ingen andre kan tage fra os eller byde på, siger Kristian Bendix Drejer og slutter:

– Ambitionerne og visionerne kan kun blive for små. Selve bygningen skal have en flyvehøjde og et niveau, der gør, at vi kommer op på den høje klinge fra starten. Ambitionsniveauet skal derfor være tårnhøjt. Jeg er også sikker på, at det bliver et tema, når vi mødes med hele erhvervslivet og samarbejdspartnere til nytårskur den 25. Januar i Eksercerhuset.