Lørdag spillede Fredericia Håndboldklub deres første træningskamp. Det blev til en sejr på 34-26 mod HØJ. To af de nytilkomne skilte sig ud, mens andre skal banke rust af.

Lørdag gik det løs. FHK spillede første træningskamp, og det var derfor ikke til at vide, hvor holdet stod, og hvordan ressourcerne blev fordelt. Det viste sig at blive en god omgang blandede bolsjer fra Gudmundur Gudmundssons mandskab, hvor ressourcerne blev fordelt jævnt hele vejen rundt. Ingen blev presset til det maksimale, men med Gudmundsson er det ikke til at vide, da han ikke altid har for vane at bruge bredden.

Til kampen var FHK uden Sebastian Henneberg, der ikke var omklædt, men til gengæld var alle de nye spillere med. Den ene, William Moberg, fik chancen fra start, og undervejs blev det også til spilletid for Mads Kjeldgaard, Arnor Vidarsson, Kasper Palmer og Frederik Jægerum.

Det var derfor spændende at observere, hvordan de gjorde det fra dag ét lidt over en uges træning inde i sæsonen. Der var tydelige kvaliteter at spore hos størstedelen af de nytilkomne, hvor Palmer og Vidarsson ikke havde den bedste dag på kontoret. Til gengæld kunne Gudmundsson notere sig, at Moberg satte spillet godt op og var målfarlig i anden halvleg. Det samme gjaldt Jægerum, der undervejs fik sat gang i HK Ultras, som sang “En jæger gik at jage” efter den unge fløjspiller, der er kommet til FHK fra GOG’s ungdomsafdeling.

Efter en veldisciplineret indsats, hvor FHK fik sat en prop i, da HØJ kom tilbage i starten af anden halvleg, endte fredericianerne med at vinde i sikker stil med 34-26.

adp-as.dk

Thorsten Fries (4): Fik chancen fra start og gjorde det godt. Lukkede kun 11 mål ind mod et HØJ-mandskab, der i bagkæden har flere spillere med en del år på bagen i Bundesligaen.

Sebastian Frandsen (4): Kom ind i anden halvleg. Pillede et straffekast og flere store chancer undervejs. God præstation også af Frandsen.

Martin Bisgaard (2): Puha, Bisgaard. Lagde ud med at brænde tre oplagte chancer i første halvleg. Da han kom ind igen i slutningen af kampen, fik han puttet en bold i kassen. Havde overskud til at fejre scoringen på sjov vis med HK Ultras.

Frederik Jægerum (5): Den unge fløj er et meget ubeskrevet blad, men han gik uimponeret til værks. Scorede på alle de chancer han fik og ligner en spiller, der er et godt supplement til Bisgaard.

Reinier Taboada (4): Cubaneren viste, at han har et højt niveau. Da der var brug for det, steppede han op og viste de kvaliteter, han besidder.

Mads Kjeldgaard (3): Gav momentvis prøver på, hvad han kan. Når han først er spillet ind på holdet, kommer han til at blive rigtig spændende.

Arnor Vidarsson (UB): Kom ind i anden halvlegs begyndelse og fik de første syv minutter, så røg han tilbage på bænken.

William Moberg (5 – Man of the Match): Hvis man ser bort fra et meget sløset straffekast, så var det en meget god præstation af Moberg. Var både god i oplæggerens rolle og målfarlig i anden halvleg.

Jonas Kruse (UB): Var på banen i slutningen af første halvleg, men det er ikke nok til en bedømmelse.

Einar Olafsson (4): God indsats i forsvaret af den islandske landsholdsspiller, der også fik banket et godt mål ind undervejs.

Lasse Balstad (3): Stabil indsats i forsvaret af den norske forsvarsspecialist.

Anders Martinusen (3): Gjorde det fornuftigt, specielt i starten af kampen, hvor han var målfarlig.

Kasper Palmer (2): Startede ud med at brage bolden ind, men så gik det ellers ned ad bakke. Sigtekornet var slet ikke indstillet, men det var til at se, at potentialet er der.

Kasper Young (4): Meget, meget træfsikker og tog sig også af et straffekast på bedste vis.

Fredrik Mossestad (3): Ikke så markant som Young på fløjen, men gjorde det han skulle, og scorede, da han fik chancen.

Nikolaj A. Nielsen (UB): Fik ikke nok spilletid, men fik puttet bolden i kassen.

Mads Emil Møller (UB): Fik de sidste minutter på banen og fik scoret, men heller ikke det er nok til en bedømmelse.

Evgeni Pevnov (3): Den tyske jernmand på stregen gjorde det, man kunne forvente. Disciplineret indsats i begge ender af banen.