En ny undersøgelse blandt over 500 frivillige på Grøn viser, at det frivillige engagement i Kræwet ikke kun nedbryder fordomme om mennesker med handicap, men også styrker de frivilliges selvværd og fællesskabsfølelse, når de er frivillige op til, under og efter festivalen. Med otte totalt udsolgte byer på årets turné viser tallene, at særligt de unge i alderen 18-25 år drager stor fordel af frivillighedens positive effekter. Over halvdelen føler sig i høj grad mere accepteret, gladere og mere selvsikre, efter at have været en del af Kræwet.
I mere end 40 år har Tuborg og Muskelsvindfonden samarbejdet om at skabe en fest, der for alvor gør en forskel. Det er også tilfældet i år, hvor overskuddet fra årets otte udsolgte koncerter fortsat går til Muskelsvindfondens arbejde for et bedre liv med muskelsvind, til forskning i muskelsvind og til at skabe plads til forskelle i samfundet – og meget mere. Men det er ikke kun dér, at Grøn gør en forskel for mange mennesker.
En ny undersøgelse hos Muskelsvindfonden blandt nuværende og tidligere frivillige på Grøn – i daglig tale Kræwet – taler nemlig sit tydelige sprog: Det gør en kæmpe forskel at være frivillig på turnéen. Den enkelte frivillige oplever øget selvværd, mindre ensomhed og større livsglæde, samt større opmærksomhed omkring og et nyt syn på mennesker med handicap. Undersøgelsen viser også, at Kræwet bidrager til at gøre op med den perfekthedskultur, der kan fylde meget i det daglige liv.
Langt de fleste som har deltaget i undersøgelsen vurderer, at Kræwet i nogen eller meget høj grad er med til at nedbryde fordomme (over 84 %), gøre op med perfekthedskulturen (over 86 %) og skaber en følelse af, at de er gode nok, som de er (over 66 %). Det gør sig især gældende blandt de yngre frivillige i alderen 18-25 år, hvor hele 62 % svarer i meget høj grad på spørgsmålene. Undersøgelsen er foretaget af frivillighedskontoret i Indsamlingsafdelingen.
Talsperson og marketingansvarlig, Maria Wael, udtaler:
– Vi er utroligt glade og stolte over resultaterne af undersøgelsen. Det er fantastisk at se, hvordan vores arbejde og vision om at skabe plads til forskelle i samfundet bliver realiseret i Kræwet. Grøn er en mangfoldig arbejdsplads af ildsjæle, der løfter en opgave, som burde være umulig. Det rammer lige i hjertekulen, når fællesskabet i Kræwet gør en så stor og positiv forskel hos vores frivillige, hvor mange har været med i 5, 10, 15 eller endda over 20 år. Den stolthed og ambassadør-følelse, der findes blandt vores frivillige, rækker langt ud over Grøn og bidrager til at skabe plads til forskelle i hele samfundet.
De frivillige er engagerede i den gode sag
At være frivillig på Grøn er noget helt særligt. Fællesskabet i Kræwet er bygget op om det gode formål, som både gæster og frivillige køber ind på. Det ses tydeligt i undersøgelsen, hvor størstedelen af de frivillige ser sig selv som ambassadører for Muskelsvindfondens arbejde for at skabe plads til forskelle i samfundet.
Grøn arbejder aktivt for at skabe et mødested med plads til forskelle , og netop derfor danner Grøn rammen om møder og fællesskab på tværs af køn, etnisk oprindelse, religion, alder, handicap og seksuel orientering. Det gennemsyrer alle aspekter af Grøn – hvilket man både kan mærke som publikum, som frivillig og som musiker på Grøn.
Årets Plads til forskelle T-shirt
Selvom Grøn for længst er udsolgt, kan man stadig støtte det gode formål gennem årets Plads til forskelle-T-shirt, som Jada har designet.
Muskelsvindfondens projekt Pærfekt får et økonomisk bidrag, der samles ind af hummel, NOVA, Grøn og Jada op til og i løbet af sommerens Grøn-koncerter gennem pantdonationer på pladsen og salget af Plads til forskelle-T-shirten, der i igen år produceres af hummel. For hver solgt T-shirt går 100 kr. til Muskelsvindfondens projekt Pærfekt. Et projekt der handler om at nedbryde perfekthedskulturen. Dette års Plads til forskelle T-shirt kan købes via hummels hjemmeside, i merchandiseboden på Grøn og i hummel-butikker over hele landet.