FHK tabte onsdag med 38-30 på udebane til Paris, men længe hang fredericianerne på.

Onsdag aften blev en historisk aften for FHK, da de trådte ind på en af håndboldverdenens mest prestigefyldte scener. Modstanderen var ingen ringere end Paris Saint-Germain i den franske hovedstad, kendt som byernes by. At stå over for et hold af PSG’s kaliber kan på mange måder virke næsten uvirkeligt for et dansk hold, men det var virkeligheden denne aften. Det var en kulisse, som normalt er forbeholdt de største stjerner i sporten, og FHK fik lov til at tage del i den.

Som et ekstra krydderi på oplevelsen blev kampen overvåget af den legendariske Nikola Karabatic, som nu er pensioneret, men stadig en markant skikkelse i håndboldverdenen. Synet af Karabatic på tilskuerpladserne gjorde det tydeligt, at FHK ikke bare spillede en hvilken som helst kamp, men at de var en del af noget stort.

Selvom PSG de seneste år har skåret ned på deres håndboldbudget, er det tydeligt, at de stadig besidder en enorm styrke på banen. Det var svært at mærke nogen nedgang i deres niveau, da kampen gik i gang. Fra start satte særligt playmakeren Luc Steins sit tydelige præg på opgøret og drev gang på gang gæk med FHK’s forsvar. Det var som om, FHK-spillerne var en smule overvældet af de storslåede omgivelser, og måske også af den intense stemning skabt af de tusindvis af PSG-fans. Især den ene endetribune var fyldt til randen med ellevilde tilhængere, som havde smidt trøjerne og sang uafbrudt gennem hele kampen.

Inden FHK-spillerne for alvor fik sat sig ind i kampen, havde PSG allerede skabt sig et solidt forspring. Efter blot 12 minutters spil kunne de entusiastiske fans se tavlen vise en overbevisende føring på 9-4 til hjemmeholdet, hvilket gjorde det klart, at FHK havde en stor opgave foran sig.

FHK formåede at kæmpe sig tilbage i opgøret, og det var i høj grad takket være cheftræner Gudmundur Gudmundssons taktiske justeringer. Hans beslutning om at spille syv mod seks viste sig at være en gamechanger, da det gav FHK det nødvendige momentum til at få fat i kampen igen. Dette pres satte PSG’s forsvar under betydeligt pres, og den danske landsholdsmålmand Jannick Green i PSG-buret blev skudt i sænk. FHK’s angreb blev så overvældende, at Green til sidst måtte lade sig udskifte med den rutinerede svenske keeper Andreas Palicka.

Med det nye momentum i ryggen og en stærkere tro på egne evner fik FHK udlignet til 11-11, og i et kort øjeblik var det danske hold virkelig tæt på at overraske. De pressede PSG hårdt, og hjemmeholdet virkede for en stund usikre. Men på trods af FHK’s imponerende comeback, formåede PSG alligevel at trække fra inden pausen og gik til omklædningsrummet med en 18-15 føring.

I anden halvleg fortsatte FHK med at imponere, og det så længe ud til, at de ville kunne tage fra Paris med et hæderligt nederlag. Holdet blev ved med at finde kreative løsninger i angrebsspillet, og selvom PSG stadig havde overtaget, var forskellen på banen ikke så stor, som mange måske havde forventet. FHK’s spillere viste kampgejst og vilje til at blive ved med at kæmpe mod de franske favoritter.

Med ni minutter tilbage af opgøret viste måltavlen en stilling på 31-27 til PSG, hvilket stadig gav FHK håb om at kunne gøre forskellen endnu mindre. Selvom de var oppe mod et af Europas stærkeste hold, nægtede FHK at give op og fortsatte med at finde vej til nettet, hvilket fastholdt spændingen i kampen.

I de sidste minutter af kampen begyndte FHK at miste momentum, og gassen gik af ballonen. Trætheden hos det danske hold blev mere og mere tydelig, og PSG udnyttede situationen til fulde. De franske stjerner fik scoret et par nemme mål, hvilket lukkede kampen til deres fordel. Slutresultatet blev 38-30 i PSG’s favør, et resultat der måske ikke helt afspejlede FHK’s ihærdige indsats gennem det meste af kampen, men som alligevel viste forskellen på de to holds niveau.