Bredstrup-Pjedsted Hallen var lørdag fyldt til bristepunktet af grin, begejstring og høje hop, da flere familier strømmede til for at deltage i det første legeland, der nogensinde er blevet arrangeret i juleferien. Med et bredt udvalg af aktiviteter og en klar målsætning om at skabe fællesskab i lokalsamfundet blev dagen en succes for både børn og voksne.

Det er første gang, legelandet Alsu’s Legeland har samarbejdet med hallen om et arrangement i juleferien, og forventningerne var både spændte og forsigtige, da dagen begyndte. Men med næsten 800 besøgende i løbet af fem timer blev forventningerne hurtigt gjort til skamme.

– Jeg tror faktisk ikke, vi havde de store forventninger til det fra starten, fordi vi vidste ikke præcis, hvad det indebar. Men det har overgået alle forventninger. Det har det virkelig, siger Dennis Lyngby, bestyrelsesformand i Bredstrup-Pjedsted Hallen, og fortsætter: 

– Jeg må sige, det har været en kæmpe succes, både for børnene og os, der har været med til at arrangere det. Det har virkelig været fantastisk.

Bredstrup-Pjedsted Hallen summede af liv, mens børn i alle aldre legede i hoppeborge og forhindringsbaner, og forældre hyggede sig med kaffe og gode snakke i hjørnerne.

For børnene – og deres forældre

Selvom arrangementet naturligvis var rettet mod børnene, var det også en tiltrængt mulighed for deres forældre. I juleferien, når hverdagens rutiner holder pause, og børnene har været hjemme i flere dage, kan behovet for aktiviteter være stort.

– Jeg tror, at mange forældre har brug for, at børnene kan komme ud og brænde noget energi af. Mange bliver måske lidt desperate over bare at sidde derhjemme. Derfor var det oplagt at skabe et sted, hvor de kan lege og samtidig mødes med deres venner, som de måske også savner i løbet af de 14 dage, forklarer Niels Martin Vind, der som politisk repræsentant i halbestyrelsen har været med til at organisere dagen.

Og børnene lod sig bestemt ikke begrænse. Med seks-syv hoppeborge, store forhindringsbaner, kæmpe rutsjebaner og selv en rodeotyr var der nok at tage fat på. De mindste børn havde også deres eget trygge område, hvor de kunne lege sikkert væk fra de lidt større børns vilde hop.

Børnene udfordrer hinanden på balancen i den populære Wipeout-attraktion, mens forældre og venner heppede på fra sidelinjen.

Dennis Lyngby, som selv er far, kan nikke genkendende til arrangementets popularitet: 

– Jeg har selv en på 10 år og en på 3 år, og de har begge hygget sig og været her hele dagen. Det har været helt perfekt. Det viser også, at både en på ti og en på tre kan have en fantastisk oplevelse.

Et fælles løft fra hal og idrætsforening

En vigtig brik i arrangementets succes var de mange frivillige kræfter, som hjalp til. Både halbestyrelsen og den lokale idrætsforening bidrog med hjælpere, og samarbejdet mellem de to parter var helt afgørende for, at dagen kunne gennemføres, forklarer de to repræsentanter fra hallen.

– Jeg vil sige, at frivilligt arbejde herude som regel ikke er et problem. Det er fantastisk, hvor mange der bidrager, bemærker Dennis Lyngby først. 

Ifølge ham krævede arrangementet blot 4-5 frivillige fra hver side, og med en fælles indsats lykkedes det at skabe en dag, der både bød på sjov og støttede hallens økonomi.

Alsu’s Legeland er et mobilt koncept med hoppeborge, forhindringsbaner og aktiviteter.

Selvom de økonomiske indtægter ikke var hovedfokus, var det stadig en kærkommen bonus for hallen, der opererer med et stramt budget. 

– Når vi sidder til daglig med et stramt budget, er det fantastisk, at vi kan tjene penge på den her måde ved at holde arrangementer som dette, siger Dennis Lyngby.

Lokal forankring skaber værdi

For Niels Martin Vind er arrangementer som dette også et tydeligt bevis på, hvor stor betydning lokal forankring kan have.

– Det handler om de fællesskaber, vi skaber herude, som jeg synes er rigtig værdifulde. Samtidig viser det, at halbestyrelsen spiller en vigtig rolle, og at det lokale ejerskab gør en stor forskel. I stedet for at en forvaltning på Rådhuset skal administrere hallerne, viser dette arrangement, hvorfor lokal forankring giver mening. En lokal halbestyrelse tilfører noget ekstra, som man ikke får på samme måde, siger han. 

Fællesskabet lyste tydeligt igennem lørdag. Forældre sad rundt om i hallen og nød kaffe, mens børnene legede løs. Smilene og latteren fyldte hallen, og de mange besøgende kom ikke kun fra Bredstrup-Pjedsted. Også familier fra nærliggende byer som Børkop fandt vej til det populære arrangement.

Paw Patrol-hoppeborgen blev hurtigt en favorit blandt børnene, der ikke kunne komme hurtigt nok op ad stigen og ned ad rutsjebanen igen og igen.

Legelandet som ny fast tradition?

Med succesen i bagagen er det svært ikke at tænke fremad. Allerede nu taler halbestyrelsen om at gentage arrangementet næste år – måske endda to gange årligt.

– Det var første gang, vi prøvede det her, og vi vidste ikke helt, hvad det ville indebære. Men det har overgået alle forventninger, det skal jeg love for. Så helt afgjort, så tænker vi at gøre det igen, hvis der er opbakning til det, på samme tidspunkt næste år, siger Dennis Lyngby.

For halbestyrelsen er dette blot ét ud af flere arrangementer, der er med til at styrke lokalsamfundet. Med årlige begivenheder som efterårsfesten og sommerfesten på stadion har Bredstrup-Pjedsted Hallen en tradition for at samle lokalsamfundet. Legelandet tilføjes måske nu til rækken af arrangementer og fremhæver, hvordan samarbejde og nye initiativer kan bidrage positivt, bemærker de to repræsentanter.

– Når næsten 800 mennesker finder vej hertil, så ved vi, at vi har ramt noget, som folk sætter pris på, afslutter Dennis Lyngby.

Forældrene gik hjem med glade og trætte børn fra Bredstrup-Pjedsted Hallen lørdag eftermiddag.