I slutningen af august vil Middelfart Kommune atter stå bag klimafolkemødet, hvor der forventes endnu flere gæster end forrige år. Igen er der udfærdiget et program, hvor debatten sættes fri, når området omkring havnen og rådhuset tages i brug til folkemødet.

Klokken 10 den 29. august åbner Klimafolkemødet officielt, når borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (A) indtager scenen sammen med regionsrådsformand Bo Liebergreb. Arrangørerne slår selv på, at det er via fokus på fællesskab, viden, håb og handlekraft, man skal finde løsninger på klimaproblemerne. Og et af arrangementets store formål er debatten, hvor der både til officielle events, såvel som på selve pladsen, bliver god mulighed for at diskuterer til alle sider.

I år kan man se vidt forskellige aktører, herunder eksempelvis Kammeradvokaten der diskuterer om et sundt klima er en menneskeret på baggrund af Den Europæiske Menneskerettighedsdomstols principielle dom fra april 2024. Eller Connie Hedegaard der vil drøfte klimarigtig kommunikation. Dertil er også DR tilstede, minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik Dan Jørgensen, minister for byer og landdistrikter Morten Dahlin, kirkeminister og minister for nordisk samarbejde Peter Birch m.fl.

Der er således lagt op til en kraftig, politisk repræsentation med god mulighed for at komme ind på kerneelementerne i de løsningsmodeller, der efterspørges. Sidste år besøgte 34000 mennesker klimafolkemødet, og der forventes lige så mange i år. Region Syddanmark og Middelfart Kommune indgik i 2019 et strategisk samarbejde om at gøre arrangementet til en national begivenhed, og den udvikling fortsætter man med at arbejde ihærdigt på.

I løbet af dagene fra den 29. august til den 31. august vil der være mulighed for at besøge boderne, høre debatterne og få forplejninger med udsigt over Lillebælt, samtidig med at der også kommer forskellige former for underholdning.