FC Fredericia hentede sæsonens første sejr i NordicBet Ligaen, da holdet besejrede Vendsyssel med 2-0.

FC Fredericia skulle søndag eftermiddag forsøge at skrabe tre point til sig efter en ikke særlig prangende indledning på sæsonen med et point i fem kampe. Det skete på hjemmebane mod Vendsyssel, der i modsætning til FC Fredericia har fået en god start på sæsonen, og inden opgøret indtog tredjepladsen.

I forhold til FC Fredericias seneste kamp havde holdets cheftræner, Michael Hansen, foretaget en enkelt ændring. Jeppe Brinch startede på bænken, og i stedet startede Erik Nissen i midterforsvaret, og det skulle formentlig ses i lyset af Nissens højde, der skulle matche Vendsyssels topscorer, Lasse Steffensen, der i de første fem kampe, har scoret fem mål.

FC Fredericia fik den bedst tænkelige start på opgøret. Adam Jakobsen fik bolden i feltet efter fire minutter, og han forsøgte sig med et indlæg, men det blev blokeret, så bolden røg ud til Mikkel Wohlgemuth, der fik bolden på kanten af feltet. Uden tøven gik Wohlegemuth mod bolden og bankede den i kassen til 1-0.

Målet betød tydeligvis noget for FC Fredericia. Wohlegemuth løb rundt med fremskudt bryst og skreg jublen ud. Det var lige før, at der blev mere at juble over efter ti minutter. Mathias Kristensen blev spillet i dybden, og var helt fri, men han kom i ubalance, og afslutningen kom derfor til at mangle kvalitet.

Manglende kvalitet havde Alexander Jensens afslutning ikke efter 28 minutter. Med et brag af et langskud ramte han underkanten af overliggere, men ind kom bolden ikke. Foruden chancerne i åbne spil havde FC Fredericia i første halvleg to frispark på kanten af feltet, men forsøgene fra Mathias Kristensen og Nicklas Røjkjær blev ikke farlige, og der blev derfor ikke scoret yderligere i første halvleg.

Fra anden halvlegs start var FC Fredericia tæt på at komme foran 2-0. Nicklas Røjkjær slap igennem midt for mål, men hans afslutning blev reddet med det yderste af fingerspidserne af Vendsyssels keeper, Marcus Sørensen. 

I stedet for at FC Fredericia pressede på, så begyndte kampbilledet at ændre sig. Efter 51 minutter fik gæsterne straffespark, da Oliver Olsen tilsyneladende gik for hårdt til en Vendsyssel-spiller i FC Fredericias målfelt. Kampens norske dommer, Harald Sletner, pegede resolut på pletten til stor utilfredshed for FC Fredericia-spillerne, der ikke virkede begejstret for dommeren, som dømte kampen som følge af et nordisk samarbejde.

Til gengæld fik situationen ikke betydning for FC Fredericia. Vendsyssels Lucas Jensen brændte forsøget på Valdemar Birksø, som gik til den rigtige side, og han kunne efterfølgende lade sig tiljuble.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Vendsyssel fortsatte dog belejringen af FC Fredericias banehalvdel. De var ikke kommet til Fredericia for at se på, og de lurede hele tiden på muligheden for at sætte store Lasse Steffensen i scene, men det lykkedes FC Fredericia at stå imod. 

De åbne chancer fra Vendsyssel udeblev, og i stedet var FC Fredericia tæt på at komme yderligere foran efter 66 minutter. Wohlegemuth spillede bolden til Mathias Kristensen, de fik sparket på kassen, og bolden strøg lige forbi mål.

Målet til 2-0 kom efter 71 minutter. Igen pegede Harald Sletner på straffesparkspletten, og denne gang var det, fordi indskiftede Carl Lange gik for hårdt til Mathias Kristensen. FC Fredericias Nicklas Røjkjær tog sig af sparket, og med sit fjerde sæsonmål gjorde han det til 2-0.

Med ti minutter igen ville FC Fredericias bænk gøre deres til at forsvare sejren, og der blev derfor foretaget en tredobbelt indskiftning. Ud gik Nicklas Røjkjær, Adam Jakobsen og Mathias Kristensen, og ind i stedet kom debutanten Tonny Brochmann, samt Jagvir Singh og Peter Ullum, hvor sidstnævnte særligt skulle bidrage til at stå imod det forventede pres fra Vendsyssel. Presset udeblev, og det betød, at FC Fredericia hentede den første sejr i sæsonen, som betyder, at holdet kravler op på niendepladsen.

Næste gang FC Fredericia skal i aktion er på udebane mod Fremad Amager på fredag.