De to store nationer, Belgien og Portugal, sejrede sikkert ved EM.

I dagens første kamp mødtes Georgien og Tjekkiet i en spændende opgør. Fra kampens start viste tjekkerne en klar dominans både i spil og chancer. De pressede konstant Georgiens forsvar og skabte flere muligheder for at score. Tjekkerne lykkedes faktisk med at få bolden i mål, men dommerens fløjte stoppede jubelen kort efter, da målet blev annulleret på grund af hånd på bolden. Trods deres overvægt i spillet og de mange chancer, måtte tjekkerne altså se deres scoring blive trukket tilbage, og kampen fortsatte uden ændringer på måltavlen.

I første halvlegs overtid tog kampen en dramatisk drejning. Georgien blev tildelt et straffespark efter en VAR-gennemgang, hvilket kom som en overraskelse for mange, da det gik stik imod spil og chancer indtil da. Tjekkerne havde haft overtaget, men det var georgierne, der udnyttede denne mulighed til at komme i front. Straffesparket blev sikkert omsat til mål, og dermed gik Georgien til pause med en 1-0 føring, på trods af Tjekkiets dominans i det meste af halvlegen.

I anden halvleg fortsatte kampbilledet med at være det samme, som vi så i første halvleg. Tjekkiet holdt fast i deres offensive tilgang og pressede konstant på for at udligne. Deres ihærdighed blev belønnet i det 59. minut, da Patrik Schick fandt vej til netmaskerne. Tjekkernes vedholdenhed i angrebsspillet gav endelig pote, og spændingen i kampen blev genoprettet med stillingen 1-1.

Kampen endte uafgjort, selvom Georgien var tæt på at stjæle alle tre point i kampens overtid. På en hurtig omstilling skabte de en farlig chance, der næsten resulterede i en sejr. Trods Tjekkiets dominerende spil og mange chancer, lykkedes det dem ikke at få bolden i mål igen, og kampen sluttede derfor 1-1.

Der var ingen slinger i valsen for Portugal, da de mødte Tyrkiet i dagens anden kamp. Portugiserne viste fra starten en stærk præstation, og det varede ikke længe, før de fik hul på bylden. Efter 20 minutters spil bragte Bruno Silva Portugal i front med en velplaceret afslutning. Målet kom efter en veludført angrebssekvens, der udstillede portugisernes tekniske kunnen og taktiske overlegenhed. Fra dette øjeblik havde Portugal kontrol over kampen, mens Tyrkiet kæmpede for at finde en vej tilbage.

Det lykkedes ikke Tyrkiet at komme tilbage i kampen. Kort tid efter Bruno Silvas mål øgede Portugals føring, da tyrkerne uheldigvis lavede et selvmål. Dette gav Portugal en komfortabel 2-0 føring inden pausen. I anden halvleg fortsatte Portugal med at dominere, og det blev endnu tydeligere, at Tyrkiet havde svært ved at matche portugisernes tempo og præcision. Bruno Fernandes satte det sidste punktum på en overbevisende portugisisk præstation ved at score til 3-0, hvilket også blev slutresultatet.

Belgien levede også op til deres favoritværdighed i kampen mod Rumænien. Allerede to minutter inde i kampen tog de føringen, da Youri Tielemans scorede til 1-0. Det tidlige mål satte tonen for resten af kampen, hvor Belgien fortsatte med at demonstrere deres styrke og dominans.

Der gik dog nogen tid, før Belgien fik lukket kampen. Undervejs fik Romelu Lukaku annulleret et mål, hvilket midlertidigt satte en dæmper på deres fejring. Trods dette fortsatte Belgien med at presse på for at sikre sejren. Med ti minutter igen fandt Kevin De Bruyne vej til netmaskerne og scorede til 2-0, hvilket blev kampens endelige resultat. De Bruynes mål cementerede Belgiens dominans og sikrede dem en fortjent sejr over Rumænien, som aldrig rigtig fik fodfæste i kampen.