I dag blev den første kamp i finaleserien om Danmarksmesterskabet i håndbold spillet i Sparekassen Danmark Arena i Aalborg. De to bedste hold i den danske herreliga stod over for hinanden, og Aalborg indtog favoritrollen.

Fredericia har tidligere vist, at de kan spille op mod storholdet, selv med profiler som Mikkel Hansen, Niklas Landin og Mads Hoxer på modstanderens hold. I dag var Landin dog fraværende på grund af en øjenskade.

Holdene løb på banen kort før kl. 16.00 søndag den 26. maj, hvor et lydinferno brød ud gennem højttalerne. Nationalsangen blev sunget i kor, og stemningen var elektrisk, inden dommerne Jesper Madsen og Mads Hansen fløjtede kampen i gang.

Aalborg fik en drømmestart og var foran 2-0 efter blot fire minutter. Fredericia fik først hul på bylden efter syv minutter, da Kasper Young scorede på et frikast, utroligt nok en reducering til 2-1, hvilket fortæller noget om den mandfolkeindsats, de to hold leverede i begge forsvar. På dette tidspunkt havde Sebastian Frandsen allerede leveret en stor redning, hvilket holdt Fredericia inde i kampen.

Mikkel Hansen var som altid i topform på straffekast og havde efter 10 minutter scoret to gange i duellerne mod Frandsen og Fries i FHK-målet, mens Anders Kragh Martinusen havde udlignet med to gennembrudsmål for Fredericia til 4-3. Hansens straffekast skulle dog blive afgørende for kampens udfald i dag.

Efter et kvarter var Aalborg foran 8-4, hvor Fabian Norsten stod solidt i målet som en værdig erstatning for Landin. Han blev da også kåret af hjemmeholdets publikum til kampens spiller efter kampen.

Fredericia formåede at komme tilbage i kampen med to hurtige kontramål, hvilket reducerede Aalborgs føring til 9-7 efter 19 minutter. Dette fik Aalborgs træner, Stefan Madsen, til at tage en timeout. Mikkel Hansen øgede føringen igen kort efter med endnu et straffekast, og stillingen var 10-7 efter 20 minutter.

Fredericias cheftræner Guðmundur Guðmundsson skiftede målmand og satte Thorsten Fries ind i stedet for Sebastian Frandsen. Kasper Young fortsatte sit stærke spil og scorede sit tredje mål til 11-9 efter 22 minutter. Henneberg bragte spænding i kampen med to flotte mål, hvilket gjorde stillingen til 13-12. FHK nærmede sig Aalborg.

Men Lasse Balstad fik en to minutters udvisning efter 27 minutter, det Aalborg udnyttede ved at score endnu et straffekast ved Mikkel Hansen. Ved pausen var stillingen 16-13 til Aalborg, og de mange straffekast fik Fredericias fans til at synge “9 mod 7” i protest mod dommernes kendelser.

Fredericia var tæt på – men Aalborg havde Hansen på straffekast

Simon Hald startede anden halvleg med at øge Aalborgs føring til 17-13. Jonas Kruse reducerede til 18-14 efter et flot gennembrud, men Fredericia fik hurtigt en udvisning til Henneberg efter 33 minutter. Aalborg udnyttede overtaget og førte 21-16 efter 39 minutter.

adp-as.dk

Fredericia kæmpede bravt, men måtte se sig i birollen i dag mod et stærkt Aalborg-hold, der holdt fast i føringen. Kasper Young reducerede til 25-22 efter 46 minutter med sit sjette mål, men Aalborg var for stærke i dag. Mikkel Hansen fortsatte med at dominere fra straffekastpletten og øgede føringen igen og igen.

Efter 50 minutter ramte Aalborg stolpen, men fik hurtigt kontrol over kampen igen. Simon Hald sikrede sejren med et mål til 31-26 med 20 sekunder igen, hvilket blev kampens slutresultat.

Mikkel Hansen var kampens helt store profil med sine mange straffekastmål. Fabian Norsten stod solidt i Aalborg/målet og leverede flere afgørende redninger. På Fredericias side var det en flot indsats hele vejen, men det var ikke nok i dag.

Aalborg tager dermed første stik i finaleserien og lægger pres på Fredericia inden næste kamp, der spilles onsdag i thansen ARENA. Fredericia skal finde nye taktikker og håbe på færre udvisninger, hvis de skal gøre sig håb om at vende serien til deres fordel, men cheftræner Guðmundur Guðmundsson sagde også efter kampen, at der var noget at hente endnu, selvom holdet havde kæmpet bravt.

Sparekassen Danmark Arena i Aalborg dannede rammen om en intens og spændende kamp, hvor Aalborg til sidst kunne juble over en fortjent sejr. Godt 350 fredericianere blev stående i arenaen og klappede af deres hold, inden de forlod arenaen.