Ejendomsmæglerfirmaet Nordicals, der står for salget af Gothersgade 20b i Fredericia, har sat en budfrist på bygningen og oplyser, at der kan bydes frem til den 27. juni klokken 12:00.

Fredericia Kommune har stået over for en tumultarisk proces i forbindelse med salget af ejendommen på Gothersgade 20B. Efter en mislykket salgsproces, der kostede skatteborgerne hele 722.000 kroner uden noget resultat, er ejendommen nu sat til salg igen. Kommunen har besluttet at lade ejendomsmæglerfirmaet Nordicals stå for salget endnu en gang, men denne gang uden at betale salær for opgaven. Dette skal forhåbentlig sikre, at kommunen undgår de store økonomiske tab, der tidligere belastede skatteborgerne.

Salgschef Thomas Andersen har bekræftet, at Nordicals vil håndtere salget igen, men denne gang betaler kommunen kun for markedsføring og de ekstra timer, som Nordicals bruger. Jon Stefansen, indehaver af Nordicals i Trekantområdet, har udtrykt deres vilje til at hjælpe lokalsamfundet ved ikke at tage salær for denne opgave, selvom de juridisk set kunne have gjort det. Som privatbeboere i kommunen ønsker de at give lidt tilbage til byen.

– Vi behøver ikke salæret. Vi bor selv i kommunen privat også, så vi giver lidt tilbage på den måde, selvom vi rent juridisk godt kunne have taget noget. Det er i princippet den samme opgave som sidst, alt andet lige må flere have interesse i at kigge på bygningen. Førhen var der en mindstepris på den, og det gør, at nogen ikke melder deres interesse. Jeg gætter på, at vi har materiale klar i slutningen af denne uge, har Stefansen tidligere udtalt til AVISEN.

Alvorlige mangler stoppede salg

Baggrunden for det nye salg er en historie fyldt med skuffelser og økonomiske byrder. Ejendommen blev oprindeligt solgt til en stor investor i byen, Bent Jensen, der havde planer om at omdanne bygningen til liberale erhverv. Nordicals havde allerede modtaget et salær på 500.000 kroner for salget, men handlen gik tilbage, da ejendommen blev udbudt på et forkert grundlag. Det blev senere afsløret, at bygningen havde alvorlige mangler, herunder elektriske stød, vandpytter, åndedrætsbesvær og risiko for brandfare, som kommunens direktør for Vækst, Teknik og Klima, René Olesen, og hans medarbejdere var klar over, men ikke havde informeret Bent Jensen om. Dette førte til den fejlslagne handel og kostede kommunen dyrt.

Frustrationen blandt borgerne i Fredericia har været stor. Mange føler, at pengene kunne have været brugt bedre på at forbedre byens infrastruktur eller ansætte flere SOSU-assistenter. Den økonomiske byrde har været tung for skatteborgerne, og tilliden til kommunens håndtering af ejendomssalget er blevet kraftigt udfordret.

Men nu, med en ny budrunde og ingen mindstepris, er håbet tændt igen. Bygningen på Gothersgade 20B er atter til salg, og denne gang kan interesserede købere byde frem til den 27. juni klokken 12:00.

Bygning rummer også butikker

Bygningen på Gothersgade 20B rummer en række attraktive lejemål. I stueplan finder man tre detaillejemål, herunder Den Gyldne Ovn, et ledigt lejemål tidligere anvendt til tøjbutik, og USO Modetøj & Sko. Disse butikker er velholdte og ligger ideelt placeret i gågademiljøet, hvilket sikrer en god kundetilstrømning. Ejendommen indeholder i alt fem erhvervslejemål med fine parkeringsforhold på matriklen og byder på gode muligheder for projektudvikling. På 1. og 2. sal findes kontorlokaler, som tidligere har været anvendt af Fredericia Kommune. Potentielle købere skal ifølge salgsmaterialet gøre sig bekendt med bygningens tilstand via de tilgængelige bygningsrapporter i datarummet samt ved egen besigtigelse.

Salget af ejendommen på Gothersgade 20B starter torsdag den 27. juni 2024, kl. 12:00, og det vil ske på grundlag af de indkomne tilbud. Hvis der ved tilbudsfristens udløb ikke er indkommet nogen tilbud, vil det fortsat være muligt at byde, indtil salget er gennemført. Det fremgår af salgsmaterialet, som Nordicals har udleveret til AVISEN.