Nellie Dahl har for nyligt taget roret som svømmeskoleleder i Fredericia Svømmeklub, en del af EGIF. Med en frisk bølge af innovative tiltag er hun fast besluttet på at tiltrække nye medlemmer og puste nyt liv i klubben.
Siden 1. august 2023 har Nellie Dahl stået i spidsen for svømmeskolen i den sammensluttede klub, der opererer både i Fredericia og Erritsø Idrætscenter. Dette partnerskab mellem DeltaSwim og EGIF Svøm blev etableret for flere år siden. På dagen for avisens besøg, finder vi Nellie i sit kontor i Erritsø Idrætscenter. Med sig har hun Trine Skov, der er ansat i et fleksjob i klubben. Trine spiller en central rolle i at udvide klubbens tilbud med varmtvandstræning, en ny og spændende tilføjelse til klubbens aktiviteter.
Nellie Dahl ser det som en af hendes primære opgaver at engagere især de børn, der blev påvirket under covid-19-pandemien. Hun understreger, at mange børn fra denne generation har mistet vigtige muligheder for at blive fortrolige med vandet i en afgørende læringsperiode.
– Svømmehallen var lukket ned, og det forhindrede adgang til vandet. Vi planlægger at ændre på dette ved at introducere familiesvømning, som vil omfatte øvelser designet til selvhjælp og til at opbygge tryghed i vandet., siger Nellie Dahl.
Nellie har også sat sig for at styrke samarbejdet inden for Erritsø Gymnastik og Idrætsforening, som rummer en bred vifte af sportsgrene, for at sikre, at de forskellige afdelinger bedre kan udnytte hinandens ressourcer.
– Vi vil lave et tværfagligt setup for de 10-18 årige, hvor man udnytter hinandens kompetencer på kryds og tværs. Vi har eksempelvis haft nogle fodboldpiger på 11 år til svømning, og det er et pilotprojekt, der kører. Mit håb er, at det skal udvikle sig, da vi kan bruge hinanden. Pigerne har blandt andet mobilitetstræning, siger Nellie og fortsætter:
– Vi har initieret et samarbejde mellem svømmeklubben og rugbyklubben. Vi arrangerede for nylig, at et hold piger prøvede kræfter med rugby, hvilket er en markant anderledes sport. Formålet var at tilbyde dem en ny og anderledes oplevelse og samtidig styrke sammenholdet på en måde, som svømning alene ikke tilbyder.
Nellie Dahl har også planer om at udnytte synergierne mellem de forskellige klubber under EGIF med særligt fokus på at optimere brugen af frivillige.
– I stedet for at begrænse vores frivillige til at arbejde kun inden for én klub under EGIF, ønsker vi at oprette en fælles frivilligbank. Her kan frivillige tilmelde sig aktiviteter efter behov og tilgængelighed. For eksempel hjalp jeg selv i fire timer ved et fodboldstævne, og til gengæld vil fodboldklubben assistere os ved Rock Under Broen. Det er ofte de samme personer, der ender med at påtage sig frivillige opgaver, hvilket ikke er holdbart i det lange løb. Vi har brug for at støtte hinanden mere, da det kan være svært at finde frivillige.
Som noget nyt har svømmeklubben indgået et samarbejde med DGI. Det sker med baggrund i en tilfredshedsundersøgelse, der blev lavet før Nellie Dahl blev ansat.
– Vi har dedikeret os til at samarbejde med dem i to år. Undersøgelsen var knap så god for svømmeklubben, og derfor var noget af det jeg gjorde, at jeg kontaktede DGI og spurgte, hvad vi kunne gøre. Vi har også søgt midler til tiltag, og med baggrund i det har DGI valgt at bakke os op. Det betyder også, at der kommer nogle andre øjne på det end hvad man ellers ville gøre normalt. Det kan være meget sundt at få øjne udefra til at se på tingene. De frivillige gør et stort stykke arbejde, og uden dem var der ingen klub, men man kan godt komme til at gøre fast i tingene, så jeg tror det er godt, at vi har indgået samarbejdet med DGI. Det betyder, at jeg kan sige videre, at DGI siger noget og det er sådan vi gør, og så vil der blive lyttet til det på en anden måde, end hvis det “bare” var min egen idé, slutter Nellie Dahl.