Hele sagaen omkring VM-slutrunden startede allerede, da værtsskabet blev tildelt Qatar. At forsøge og handle nu med protester klinger derfor hult, når man har haft 12 år til det.

Tallene taler for sig selv. 983.000 danskere så med, da Danmark spillede den første VM-kamp mod Tunesien i tirsdags, og taget kamptidspunktet klokken 14:00 i betragtning, er det højt for Danmarks Radio.

Der lader dog ikke til at være det store boykot af slutrunden i den brede danske befolkning. Både op til og under slutrunden har man ellers på sociale medier kunne se flere skrive, at de ganske enkelt ikke har tænkt sig at se VM-slutrunden, da de ikke kan se sig selv i det, da den afvikles i Qatar. 

At tale om boykot, og ville gøre noget for at gøre opmærksom på eksempelvis LGBT+ forholdene i Qatar, og det faktum, at det var massevis af migranter, der var med til at opføre de otte stadions. Sagen med migranterne er løbende blevet dokumenteret i processen af både den danske og internationale presse, hvilket er helt på sin plads.

Fanfraktioner verden over har opfordret til at boykotte slutrunden. Det ses også på antallet af medrejsende fans fra særligt de vestlige lande, der er dem, som har været mest markante i deres holdninger i forhold til et boykot af slutrunden. I stedet har fansene valgt at blive i hjemlandet imodsætning til eksempelvis afrikanske nationer, der er mødt talstærkt op i Qatar, og som derfor ikke lader til at have åbentlyse holdninger til, at slutrunden afholdes i Qatar.

Flere af de deltagende nationers forbund og spillere vil lave markeringer under slutrunden, men det virker lidt patetisk. Man kunne have lavet protester allerede i kvalifikationen til turneringen, og reelt set skete den største fejl i hele sagen om slutrunden i Qatar, da de blev tildelt værtsskabet. I stedet er det nu endt med inddirekte at flytte spillernes fokus fra det sportslige aspekt af deres måske livs største oplevelse, som det er, at deltage i en VM-slutrunde. Til gengæld lader det til at være en øjenåbner i magtkampen i FIFA. DBU og det svenske fodboldforbund har blandt andet meldt ud, at de ikke længere støtter Gianni Infantino, og melder flere store nationer sig ind i den kamp, kan der for alvor komme et oprør, der vil få betydning for fremtiden i international fodbold.