Om det bliver til en sejr, uafgjort eller nederlag i den sidste kamp inden VM-pausen er der en verden til forske på. En sejr vil sende fredericianerne over nedrykningsstregen, i hvert fald for en stund. 

FC Helsingør er på papiret ikke nogen nem opgave for fredericianerne. Det nordsjællandske mandskab bejler til en placering i top-6, da de indtager femtepladsen forud for søndagens kamp, og det står i stærk modsætning til FC Fredericia, som på 11. pladsen er i nedrykningsfare og kæmper for overlevelse.

adp-as.dk

Korthuset faldt for alvor sammen for FC Fredericia i sidste rundes kamp mod Næstved, hvor det blev til et nederlag på hele 5-0. Det var langtfra en præstation, der var værd at skrive hjem om eller huske på, og den har næppe fyldt noget i FC Fredericias optakt. I stedet må spillertruppen rykke sammen i den berømte bus, og kæmpe en vis legemsdel ud af bukserne og vise, at det der blev leveret i Næstved, var en engangsforestilling.

FC Fredericia har ikke bredden til at lave markante ændringer i forhold til den kamp. Til gengæld er mulighed for at bytte lidt om på eksempelvis de offensive kort, som kan give noget ny energi fra start mod FC Helsingør, men så er det også ved at være det. De samme spillere har tidligere på sæsonen leveret fine præstationer, og det skal man i stedet hæfte sig ved og håbe at blamagen fra Næstved-kampen er glemt i de 2×45 minutter på Monjasa Park i årets sidste kamp.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Spiller FC Fredericia, som de har gjort blandt andet mod Vendsyssel på hjemmebane og HB Køge på udebane, er holdet ikke uden chancer. I de opgør holdt defensiven stand hele kampen uden at dumme sig, og offensivt kendte holdet deres besøgstid. Sker det igen, så er FC Fredericia ikke uden chance for at spille sig over nedrykningsstregen, hvilket vil kræve en sejr i opgøret, der fløjtes i gang klokken 14:00.

Lykkes det til gengæld ikke at vinde, kan FC Fredericia risikere at have seks point op til overlevelse, når VM-pausen starter. Hobro er på en aktuel tiendeplads, og skulle lørdag have spillet på udebane mod Hillerød, men da Storebæltsbroen var lukket i en længere periode, blev kampen aflyst. Vinder Hobro den kamp, vil det give FC Fredericia et udgangspunkt til forårssæsonen, som de gerne vil være foruden.