Venstres politiske ordfører, Peder Tind, er bekymret over, at Fredericia falder 12 pladser i DIs undersøgelse af erhvervsklimaet i Fredericia. Han hæfter sig særligt ved, at det er kommunikationen og byggesagerne, der skal arbejdes med.

Peder Tind er absolut ikke tilfreds med, at Fredericia falder 12 pladser i årets DI i måling, derfor skal der handles nu, siger han.

– Det er alvorligt, det er aldrig tilfredsstillende at gå tilbage i en undersøgelse. Jeg ser gerne, at vi går frem i de målinger. Nu tager vi et relativt stort skridt tilbage, og det synes jeg, vi skal tage alvorligt og seriøst, siger Peder Tind.

Peder Tind har læst målingen, og hæfter sig ved, at Fredericia gør det godt på mange parametre, og mange vil anbefale Fredericia som erhvervsby. Han er ikke i tvivl om, at det skyldes Business Fredericia.

– Jeg vil gerne kvittere for Business Fredericias meget store arbejde for erhvervslivet og byen. Derfor har Venstre også en dagsorden om at styrke Business Fredericia, fordi organisationen tager et stort ansvar for mange ting, og er en stor del af Fredericias positive udvikling gennem de senere år. Dertil kommer, at organisationen har vist flere gange, at den leverer, og i øvrigt også er vokset de senere år, hvilket er positivt. I fremtiden skal vi sikre, at Business Fredericia fortsætter og får den vækst, de har brug for, så de kan fortsætte det fantastiske arbejde, siger Peder Tind.

Peder Tinds byrådskollega, Kenny Bruun Olsen (V), har flere gange undersøgt klager, sager og råbt op politisk og i medierne over de absurditeter mange borgere har mødt, og med den seneste investering i området, håber Venstre derfor, at det bliver en saga blot.

– DI-undersøgelsen viser også, hvad vi har sagt og råbt højt gennem de seneste år, at vi er bagud på byggesager, vi har en for lang behandlingstid og kommunikationen har ikke altid været god. Det har vi i Venstre faktisk flere gange gjort opmærksom på, og det har nogen svært ved at trække af på. Vi har fået enorme henvendelser fra borgere og virksomheder, der oplever en frustration på dette område. Der er heldigvis fornyeligt gjort en række tiltag, der skal gøre det bedre. Det er for sent i forhold til denne måling, men jeg forventer, at det vil give et udslag positivt næste år, siger Tind.

Erhvervslivet peger på, at dialogen med kommunen ikke er god, og kan blive meget bedre. Det synspunkt deler Tind.

– Det siger sig selv, at kommunikationen risikerer at blive dårlig, når man ser den vækst, vi har set i Fredericia. Vi kan ikke bede vores forvaltning om at løbe dobbelt så stærkt. Der har været mange ansøgninger og der er blevet behandlet meget. Men vi har fundet ressourcer til området, og der er ansat flere folk, og så er det klart, at dialogen mellem virksomheder, forvaltning, og politikere er afgørende for, at vi lykkes, siger Tind og tilføjer:

– I dialogen er Business Fredericia også afgørende for, at vi får succes, fordi de er dygtige til at hjælpe på vej, men de kan ikke gøre alt, derfor er vi også nødt til at erkende, at det er et område, vi skal arbejde på at forbedre nu. Vi skal prioritere det, siger Tind og uddyber:

– Generelt har Venstre altid været meget tilfredse med Business Fredericia. Vi har ikke lyst til at spare på Business Fredericia. Vi vil udvide organisationen i stedet. Venstre ønsker at fortsætte væksten med Business Fredericia, og derfor vil Venstre investere mere her.

Dækningsafgiften har de senere år været en stor del af debatten i forbindelse med DI-målinger, igen i år får den indflydelse på det samlede resultat, og det bekræfter Peder Tind i, at den skal afskaffes nu.

– Vi ser igen i DI-målingen, at skatteområdet for virksomhederne også betyder noget. Derfor vil Venstre også sikre, at dækningsafgiften fjernes. Skal vi længere op i målingen, så skal den fjernes, og det vil man også se i budgetterne i år, slutter Peder Tind.