Onsdag aften var der kick off-arrangement til projektet Børn hjælper børn, der går ud på at spillere i FC Fredericia Ungdom er direkte involveret i at give penge til velgørende formål, og det skal være børn til at danne de unge mennesker som personer, oplyser initiativtagerne.

Eksercerhuset dannede onsdag aften rammerne for kick off-arrangementet. Det helt store trækplaster var Thomas Graversen og Stig Tøfting, der på scenen blev interviewet om deres fodboldkarriere, men også fortalte om, hvorfor de er involveret i KidsAid, som Børn hjælper børn samarbejder med.

Inden det hele startede var det tid til en omgang mad og snak for de omkring 200 inviterede gæster. Menuen påstod af små kyllingeburgere og suppe fra Restaurant Kram i Jyllandsgade i Fredericia. Alt lige fra erhvervsfolk til interessenter fra det fredericianske fodboldmiljø, samt forældre og de involverede spillere fra FC Ungdom var mødt frem.

Efter at have talt og fået noget mad indenbords, gik turen hen mod scenen i den historiske bygning, hvor de tre hovedmænd bag Børn hjælper børn, blev præsenteret. Der er tale om Stephan Nyrup, Jesper Toubøl og Henrik Røde Jensen. Nyrup kommer med en baggrund i det fredericianske fodboldmiljø og er ansat som talentchef i FC Fredericia. Toubøl er blandt andet bestyrelsesmedlem i Fredericia Eliteidræt og arbejder til dagligt som Vice President i LEGO Group. Røde har hele livet arbejdet med netværk, og er manden, der inviterer de tidligere amerikanske præsidenter, Bill Clinton og Barack Obama, til Skandinavien, og derudover dedikerer han sin tid til velgørenhedsprojekt, når særligt børn er involveret.

– Det ligger mig dybt på sinde, især når der er børn involverede. Det er vores pligt at gøre noget. Jeg kommer fra Frederikshavn, og da Jesper spurgte sagde jeg selvfølgelig ja for Fredericia og børnenes skyld, sagde Henrik Røde Jensen.

Stephan Nyrup fortalte om, hvordan de unge fodboldspillere bliver involveret.

– Deres rolle bliver at finde de projekter og tage ansvar og ringe rundt og spørge hvem der har brug for en ekstra hånd. Vi kan være med til at danne dem som mennesker, så det kke kun er den fodboldfaglige uddannelse de får hos os, forklarede Nyrup og blev suppleret af Toubøl:

– Det handler om at gøre menensker til hele mennesker og at gøre det man har lyst til og være rummelig, og det at give noget er logisk for en. Der er udannelse i det. Spillerne kan lære når de er ude i fritiden , så det giver dem en masse, sagde han

Håbet er, at Børn hjælper børn-projektet udvides på sigt til at involvere flere end FC Ungdom.

– Vi håber at brede os til alle unge fodboldspillere i Fredericia, drenge som piger. Vi har et fantastisk setup udover FC Ungdom i blandt andet Fredericia Fodbold, og håber at de unge kan bidrage på sigt, sagde Stephan Nyrup.

KidsAid har givet en masse til spillerne fra en årgang i Bangsbo Freja fra Frederikshavn, og den følelse håber Henrik Røde Jensen kan tage med til Fredericia.

– Det er en fælles stolthed, som man skabte i Frederikshavn, og at gøre det her, er fantastisk. Sloganet en del af noget større kan komme hertil også, sagde Henrik Røde Jensen.

Hele kick off-arrangementet sluttede af med en auktion på ting, som Børn hjælper børn havde fået doneret. Det var alt lige fra en Webergrill, til hotelophold til LEGO. I alt blev der samlet 25.000 kroner ind via auktionen.