En kæmpemæssig hjerteskulptur skabt af den unge fremadstormende kunstner Julie Stavad bliver Vejle Kunstmuseums nye vartegn, og kommer til at markere åbningen af den ambitiøse særudstilling RØD.

Visualisering af Julie Stavads 4 meter høje skulptur ‘Det pressede hjerte’. Fra 14. februar 2023 kan Vejle Kunstmuseums nye vartegn opleves i museets foyer og ses udefra igennem vinduespartiet ved museets hovedindgang. Visualisering: Julie Stavad og Vejle Kunstmuseum.

På Valentinsdag, d. 14. februar 2023, slår Vejle Kunstmuseum dørene op til særudstillingen RØD. Udstillingen undersøger, med den røde farve i centrum, menneskets følelsesliv, set i mange forskellige perspektiver.

Julie Stavads helt nye skulptur, der er udformet som en 4 meter høj gigantversion af et såkaldt stresshjerte, spiller direkte ind i udstillingens følsomme emner.

Værket har titlen ‘Det pressede hjerte’, og kan opleves i museets foyer og ses udefra igennem vinduespartiet ved museets hovedindgang. Hjertet forbliver museets permanente vartegn, også efter særudstillingen RØD, der står hele 2023.

Det enorme værk er realiseret med støtte fra Ny Carlsbergfondet, 15. juni Fonden, Den Hielmstierne-Rosencroneske Stiftelse og Statens Kunstfond.

Museumsinspektør Peter Ole Pedersen fortæller om udstillingen:

– Vi møder livets store begivenheder med vores følelser. Det gælder både de globale og de lokale. Følelserne rammer os stærkt, når vi ikke kan overskue dem, eller når de er uden for vores kontrol. Det er disse følelsesfulde møder, RØD favner med kunsten.

Menneskehjertets fire kamre

I udstillingen RØD bruger Vejle Kunstmuseum den røde farve som vej ind i hjertet af vores følelsesliv. Rød er følelserne farve.

Inspirationen til de fysiske rammer for udstillingen RØD er hentet i menneskehjertets fire kamre. Her kan publikum gennem kunsten udforske, hvordan de reagerer på verden med deres følelser.

Peter Ole Pedersen fortæller:

– Både som organ og gennem dets farve associeres hjertet direkte med vores stærkeste følelser. RØD er en udstilling ladet med passion. Den repræsenterer liv og død, krig og kærlighed. Den favner både medrivende og modstridende aspekter af menneskelivet.

Byg med Plus-Plus’er og vær med til at åbne udstillingen på Valentinsdag

Sammen med det prisvindende legetøjsfirma Plus-Plus har Vejle Kunstmuseum skabt en kreativ udstilling-i-udstillingen. Her kan børn og voksne bygge deres egne kunstværker af Plus-Plus’er i fem forskellige røde nuancer, en af dem skabt specifikt til RØD.

Udstillingen åbner med et stort arrangement på Valentinsdag, 14. februar 2023, hvor man kan møde de udstillende kunstnere og museet fyldes med kærlighedsmusik, lækker mad, røde cocktails, øl og vin.

RØD kan ses indtil 17/12 2023. Der er altid gratis adgang til Vejle Kunstmuseum.