Lørdag den 17. september blev der afholdt åbent hus på Depotgården i Fredericia. Stedet er et kreativ værkstedshus med en brugerforening, hvor alle over 18 år kan være medlem. Lørdag blev faciliteterne vist frem til et åbent hus-arrangement. Det var den nye leder på Depotgården, Gitte Stylsvig Krings, første af slagsene.
Den 1. maj blev Gitte Stylsvig Kring ny leder af Depotgården, og hun er med egne ord så småt ved at have fundet sig til rette i det store værkstedshus, der ligger i Lollandsgade. Der er åbent i Depotgården mandag – torsdag fra klokken 09:00 – 21:00, hvor man kan komme forbi og lave kreative udfoldelser, og en del af det hele er også det sociale samværd med de omkring 450 medlemmer af brugerforeningen. Gitte fortæller, at medlemstallet er stødt stigende i forbindelse med, at sommerperioden er afsluttet, og det er blevet årstid til indendørsaktiviteter.

Foruden ledelsen på Depotgården er værkstederne drevet af frivillige hjælpere, der er til rådighed på et værksted og kan hjælpe brugerne, og derudover hjælper ved forskellige aktiviteter i husets funktion og vedligeholdelse. På Depotgården er der en række frivillige foreninger, og en af dem, der i det offentlige billede i Fredericia, bliver lagt mærke til er, Fredericia Kanonlaug, der trofast kommer hver gang, at der kommer et krydstogtanløb til byen. Kanonlauget holder til kælderen, hvor der til åbent hus-arrangemenetet blev konstateret.
– Det sker, at vi kommer til at vække gæsterne ombord på skibene, lød det med et smil på læben.

I sidebygningen var det blevet tid til en kaffepause for stensliberne, men da de fik at vide, at AVISEN kom og ville se, hvad de lavede, blev der straks gået til den med at slibe sten.
– Pas på med at begynde. Det er stærkt vanedannende, sagde en af stensliberne.
Stenene, der slibes, er både nogen, som stensliberne har købt på messer, mens andre af dem er helt almindelige sten, som man kan finde på Østerstrand.

I keramiklokalet, der ligger lidt længere nede i sidebygningen, er der også gang i den. Det er på et noget andet niveau, end det den man har prøvet i billedkunstlokalet i folkeskolen, hvor der blev lavet de klassiske askebæger med pølsemetoden. Kun fantasien sætter grænser for, hvad der bliver lavet, og hvad der egentlig kan ligne en lysestage, kan udvikle sig til noget helt andet.
På stueetagen, hvor cafeen også ligger, er der gang i strikketøjet. Der hygges og drikkes kaffe. Mens AVISEN kom forbi var det blevet tid til en bid brød for en enkelt af de strikkende brugere, og høfligt blev der spurgt, om kaffekanden skulle fjernes så der kunne tages pletskud, men det gik alt sammen, og i ro og mag kunne turen gå videre op på første salen til et lokale, hvor der blevet malet med akryl. Meget levende billeder blev vist frem med de klareste farver, som imponerede både Gitte og AVISENs udsendte, der forsigtigt måtte spørge om et af malerierne, der hang til udstilling, var malet i hånden, da motivet var så perfekt malet, at det kunne være print. Det viste sig også at være tilfældet, men udenom det printede, var der gjort noget ud af det med håndkraft.

Depotgården tæller i alt følgende værksteder:
- Glasperler
- Kanonbyg
- Knivmagere
- Metal
- Møbelpolstring
- Sølv
- Træ
- Håndarbejde (strik, broderi garnfarvning og sy)
- Koldglas
- Kortspil
- Ikon maling
- Akrylmaling
- Scrapbooking
- Ølbrygning
- Keramik
- Pileflet
- Radioamatører
- Stenslibning
- 3D kort
- Tandemklubben




























