En 26-årig mand skal syv måneder i fængsel for at angribe politiet i et forsøg på at komme i slagsmål med udebanefans og sparke en politimand efter en fodboldkamp mellem Brøndby IF og polske Pogon Szczecin i juli.

Retten i Glostrup har dømt en 26-årig mand fra Ballerup skyldig i at deltage i grov forstyrrelse af ro og orden på offentligt sted sammen med en gruppe andre og for vold mod en politimand den 28. juli klokken 21.55 ud for en indgang til Brøndby Stadion.

Voldsepisoden fandt sted efter en Conference League-fodboldkamp mellem Brøndby IF og polske Pogon Szczecin.

Ifølge tiltalen var den dømte blandt en gruppe aggressive personer, som gik til angreb på tilstedeværende politifolk for at komme i slagsmål med udebanefans. En betjent pågreb en af angriberne men blev sparket så hårdt i brystkassen af den dømte, at han mistede balancen og den pågrebne undslap.

– I første omgang stak den 26-årige af, men han blev identificeret under den efterfølgende efterforskning og anholdt på sin bopæl og fremstillet i grundlovsforhør samme dag, siger anklagerfuldmægtig Sofie Eriksen, Københavns Vestegns Politi.

Anholdelse og grundlovsforhør fandt sted den 7. september, hvor Retten i Glostrup idømte ham en straksdom på i alt syv måneders ubetinget fængsel.

Retten skærpede straffen, fordi han var dømt for vold adskillige gange før, og udløste en reststraf i en anden voldsdom, han var prøveløsladt i.

Den dømte erkendte sig skyldig, modtog dommen og blev varetægtsfængslet frem til afsoning kan begynde.

Nu venter der ham et yderligere efterspil med en karantænesag, der typisk kan medføre forbud mod at komme til fodboldkampe i hele landet i to til fire år.