Kultur-og idrætsudvalget har haft Fredericia Triathlon Teams formand, Carsten Andersen, med til et udvalgsmøde, hvor han fremlagde en plan for, hvordan der ude i fremtiden igen kan komme store triathlonstævner til Fredericia, ligesom det var tilfældet i 00’erne, hvor tusindevis af tilskuere så til, da stævnerne blev afholdt.

Som en del af budget 2023 blev der afsat midler til i de kommende år at få events til Fredericia for blandt andet at fremme turismen i byen. Som en udløber af det har formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Peder Tind (V), været i dialog med Carsten Andersen om, hvordan man kan få store triahlonstævner til Fredericia og hvad der skal til. 

– Inden udvalgsmødet havde vi talt om mulighederne, og vi har også haft talt med World Triathlon, der er interesseret i at komme tilbage til Fredericia. Vi har et samarbejde med Trekantområdet Danmark, hvor vi har talt med Thomas Kastrup (Sport Event Manager, red.). Vi har også talt med Dansk Triathlon Forbund og Kasper Findahl (kultur- og idrætschef i Fredericia Kommune, red.) om at komme med et oplæg, som skal udmønte sig til, at vi kan afholde en World Cup eller måske en Triathlon Series, siger Carsten Andersen og fortsætter:

– Thomas Kastrup synes det er synd for Fredericia, at vi ikke har haft noget stort triathlonstævne her og så har de sat kommunen og mig sammen. Nu blæser der nye vinde. Det er måske lidt det VM i Orienteringsløb, der har vist mulighederne med at sælge byen rigtig godt. Mit indtryk er, at der er stor interesse fra politikerne i det, siger han.

Til forskel fra 00’erne er der ikke tale om en langdistance, men en kortdistance, som det fredericianske OL-håb Alberte Kjær kører.

– Men det kan bliver ligeså stort som i 00’erne. Det kommer til at foregå over en weekend med både elite, bredde og skoler, der skal involveres, så vi får en masse gang i indre by, siger Carsten Andersen og kommer ind på udsigterne:

– Normalt tegner man en tre-årig kontrakt, og vi har lagt en plan frem mod 2026, hvor OL-kvalifikationen til OL 2028 starter. Så kan man på den måde få Alberte til at hente OL-point på hjemmebane. Det er de tanker vi går med angående en World Cup, og så skal der også bygges en masse op for bredden i dagene omkring, hvor det afholdes.

Udvalgsformand: Vi gav hinanden et håndslag 

Formand for kultur- og idrætsudvalget, Peder Tind, har lige siden han blev udnævnt som formand for udvalget slået fast, at han vil have events til Fredericia af en vis karakter. Nu begynder et af de første store tilløbsstykker at blive en realitet.

– Vi havde dem fra triathlonklubben med på mødet for at indlede dialogen om en flerårig plan om at styrke triatlojn- og eventsdelen omkring et triathlonsaævne i de kommende år. Vi har givet hinanden håndslag på, at der er perspektiver i det. Store og mindre stævner bliver ikke til over en nat, så vi skal som kommune og klub give hinanden håndslag på det. Klubben er begejstret og klar til at tage et ansvar. Vi bad om at få en beslutningssag på i første kvartal i 2023, hvor der er noget med proces og økonomi, men jeg kan sige, at folk var begejstrede og er enige om at vi skal få 00’erne tilbage med den folkefest der var. Det læner sig op ad budgettet at få store events til byen. Der er sat en politisk retning med det, siger Peder Tind og slutter:

– Jeg har ikke lagt skjul på, at vi ser events tilbage som en del af brandingen af byen så vi kan vise, hvad vi kan. Jeg gik til budget med det, så det begynder vi at se nu. Vi kommer ikke til at gøre det over en nat. Vi skal have mange indover, men jeg oplever, at vi lytter og inddrager. Det får man de bedste resultater ud af det.