Onsdag mødes Folketingets partier, og der er lagt op til en genåbningsfase, hvor der bliver lempet på restriktionerne. Et af de helt store temaer er om mundbind skal droppes.

Onsdag klokken 15:30 mødes partierne, og meldingen er, at de bliver ved indtil der er enighed om, hvilke restriktioner, der skal gælde efter fredag d. 11. juni. Med til forhandlingsbordet er alle partier bortset fra Nye Borgerlige, der har valgt at stå uden for den overordnede aftale om genåbning.

Hos SF er man blandt andet klar til at lempe for restriktionerne. Partiets sundhedsordfører, Kirsten Normann, fortæller, at partiet er klar til at fjerne mundbind på steder som eksempelvis plejehjem og fødegangene, men en total udfasning er ifølge Normann først realistisk, når alle danskere har fået tilbudt deres første stik med en coronavaccine.

Der er Dansk Folkeparti uenige. Kristian Thulesen Dahl går til forhandlinger om helt at fjerne kravet om mundbind. Helt så langt vil Enhedslisten ikke gå, men coronaordfører Peder Hvelplund fortæller til TV 2, at de vil gå til forhandlinger om at udfase mundbind og coronapas.

Blandt de liberale partier er der specielt fokus på restaurationsbranchen. Venstres sundhedsordfører, Martin Geertsen, har blandt andet længere åbningstider på barer, caféer og restauranter højt på listen. I samme ombæring har Det Konservative Folkepartis partileder, Søren Pape, stillet spørgsmålstegn ved den massive testning. Pape foreslår, at man kan lade en negativ test gælde i længere tid eller slække på kravene for, hvornår man skal anvende coronapas.

Kravet om mundbind og coronapas er også noget som direktør for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, har luftet pga. den faldende smitte og den stigende mængde af vaccinerede mennesker.

– Det gør, at det er relevant at diskutere, om man kan skrue en smule ned på restriktioner, brug af mundbind og coronapas i forskellige sammenhænge, siger Brostrøm til TV 2.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer