Der er fokus på turisme i Fredericia Kommune. Byrådet har sat fokus på området og penge af til arbejdet. Tirsdag fik Bosætnings- og Turismeudvalget en status på den første sommer under det nye, intensiverede turismearbejde. Velbesøgte arrangementer og flere besøgende både fysisk og digitalt vækker glæde.

Sprechen Sie Deutch? English? Parlez-vous français?

Det kan godt være, at der går nogle år, men på længere sigt er det målet, at Fredericia skal blive et sted, som både danske og udenlandske turister vil besøge. Sommeren 2022 har været et godt skridt i den rigtige retning. Det fik Bosætnings- og Turismeudvalget syn for, da de på deres udvalgsmøde tirsdag fik en status på den første sommer, siden Byrådet i Budget 2022 satte særligt fokus på turismeområdet. 

Sommeren har blandt andet budt på flere besøgende på byens museum, væsentligt flere besøgende på turismehjemmesider og ikke mindst en række velbesøgte koncerter ved Cirkelbroen. 

– Overordnet set er jeg rigtig godt tilfreds, og jeg er da også selv stødt på flere tysk- og engelsktalende sommeren over. Koncerterne har været et tilløbsstykke, og selvom vi ikke ved, om det er turister, gæster eller byens borgere, så er det under alle omstændigheder positivt, når der sker noget i byen, der trækker mange til. Det er mit indtryk, at det er noget af det, der også vil kunne tiltrække turister på længere sigt. En aktiv, kulturelt spændende og godt beliggende kommune, siger Susanne Eilersen, formand for Bosætnings- og Turismeudvalget.    

Fyldt båd og lydbølger

Det er ikke kun på land, at sommeren har været en succes. Også på vand har der været fuldt booket. Fra 20. juni til 12. august har galeasen Aventura fire dage i ugen sejlet i rute mellem Gammel Havn i Fredericia, Gammel Færgehavn i Snoghøj og Gammel Havn i Middelfart.

– Der har været fyldt med mennesker på dækket af Aventura, og de har fået en helt unik oplevelse. Jeg har også kun hørt fra tilfredse gæster. Turen er betalt af overskud fra Bridgewalking, og en del af overskuddet er også gået til at producere en såkaldt podwalk, Voldens Vidner, hvor man kan blive klogere på historien rundt på volden. Det er jo dejligt, når tingene kan kombineres. En sejltur, og noget historie, siger John Nyborg, næstformand for Bosætnings- og Turismeudvalget. 

Stor tak til samarbejdspartnere

Det er ikke kun kommunens turismearbejde, der trækker folk til, og derfor sender udvalget også en tak til alle deres samarbejdspartnere. 

– Hvis der ikke var spændende butikker, gode spisesteder og gode overnatningsmuligheder, så var der ingen turister, der ville lægge vejen forbi. Så det er klart, at Fredericia Shopping og Experience Fredericia også har en stor andel, og vi glæder os til at fortsætte det gode samarbejde, siger Susanne Eilersen. 

Også kommunens turismechef ser tilbage på en sommer, der har været et godt skridt på vejen mod et Fredericia, som flere turister vil besøge. 

– Det har været en super positiv sommer. Fra vores informationshytte på J.B. Nielsens Plads har vi kunnet hjælpe byens gæster med materiale og gode råd. Vores hjemmeside har over dobbelt så mange besøgende som sidste år på samme tid, og vi har lavet en eventkalender, som både lokale og turister har haft gavn af. Nu skal vi evaluere på sommeren og se, hvad vi kan justere på til næste år, så endnu flere kommer til, siger Sara Ekknud Windell. 

Fakta: 

Syv torsdage sommeren over har flere en 1000 mennesker været samlet til koncerter på Østerstrand

Museerne i Fredericia melder om flere besøgende end normalt. 

I juni var der 67,7 procent flere besøgende på Visit Fredericias hjemmeside sammenlignet med juni 2021.