Den traditionsrige københavnerklub, Ajax København, har store økonomiske problemer. Klubben har ikke udbetalt løn til spillerne den 1. september, og flere af dem fik heller ikke løn den 1. august. Nu har Gældsstyrelsen indgivet en konkursbegæring mod håndboldklubben, der skal behandles i skifteretten.

Ikke nok med økonomien, er der også rod i forsikringspapirerne hos spillerne. I en standardspillerkontrakt står der, at en spiller skal være forsikret. Spillerne i Ajax København har formentlig ikke været forsikret i månedsvis, men Håndbold Spiller Foreningen blev først opmærksom på det i onsdags, to dage før københavnenes første kamp i denne sæsons 1. division.

Sagen omkring konkursbegæringen behenadles den 20. september i skifteretten.

– Vi har haft et Covid-19-lån, og for at kunne afdrage det over 24 måneder, må man ikke have gæld til Told & Skat. Vi fik en opkrævning på næsten 900.000 kr. for et par måneder siden, og det skulle vi betale inden en vis dato. Samtidig fik vi en skrivelse fra Gældsstyrelsen på samme beløb. Vores bogholder betaler så beløbet til Skat, og bagefter får vi at vide, at vi skulle have betalt til Gældsstyrelsen. Derfor overholdt vi ikke datoen for betalingen, og vi synes, de har behandlet os usædvanligt dårligt, siger bestyrelsesformanden for selskabet bag herreholdet, Henrik Ritlov, til sn.dk.