Den 3. september vender Erritsø Party tilbage. Det er en del år siden, at Erritsøfesterne sidst blev afholdt, men nu har Erritsø Gymnastik- og Idrætsforenings hovedbestyrelse besluttet af genindføre festen.

I 70’erne og hen til 00’erne var det en årlig tradition, at der var en fest i Erritsø, men manglede opbakning gjorde det måtte lukke ned, men det laves der nu om på. I EGIFs hovedbestyrelse har man nedsat et festudvalg, der står for at arrangere Erritsø Party.

– Allerede inden covid-19 var det noget vi talte om, men så blev det skudt lidt til side som følge af det. Nu er vi klar til at skyde festen i gang igen, og vores håb er, at det kan samle hele lokalområdet i Erritsø og omegn, siger Jacob Falkenby.

Jacob Falkenby har ikke på egen krop selv været en del af de tidligere fester i Erritsø, men han har hørt fra andre tidligere deltagere, hvordan det har været.

– Det skal være med til at brande lokalområdet og idrætsforeningerne, og binde EGIFs mange afdelinger sammen, og så håber vi generelt at skabe en fælles oplevelse, som man kan glæder sig til, for vores bydel, siger Falkenby.

Selv er han formand for klubbens håndboldafdeling og medlem af hovedbestyrelsen. Jacob Falkenby har til gengæld ikke været en del af tidligere års Erritsøfester, men det betyder ikke, at glæden og spændingen er mindre forud for lørdag 3. september. Her finder Erritsø Party sted i Erritsø Idrætscenters hal 1 i tidsrummet 18-01.

– Vi har i flere år snakket om, at vi skulle have gang i en fest, der kan samle lokalområdet i Erritsø og omegn. Også inden corona var noget, vi skulle forholde os til. Nu er der ingen undskyldninger for ikke at få det skudt i gang, siger Jacob Falkenby.

Til festen den 3. september vil der være fællesspisning med mad fra Erritsø Idrætscenters café og musik fra Hits No. 1. og DJ Fall. I alt har 300 bestilt billetter til festen, hvor et eventuel overskud vil gå til ungdomsarbejdet i Erritsø Gymnastik og Idrætsforening.

Derfor er det vores håb, at festen kan hjælpe med at støtte op om vores foreningsliv. Det er svært at vide, hvordan det kommer til at gå, men selv hvis det skulle give underskud, har vi en underskudsgaranti fra hovedbestyrelsen, selvom vi ikke forvente at det giver underskud, forklarer Jacob Falkenby.

– Så vi håber, at festen også kan hjælpe til at støtte op om foreningslivet i EGIF. Om der bliver et stort overskud første gang, må vi afvente at se. Det kan være svært at starte noget nyt op, når folk ikke har oplevelsen i frisk erindring. Men selv hvis det skulle ende ud i et lille minus i år, har vi fået en underskudsgaranti fra hovedbestyrelsen. Det er dog ikke vores forventning, siger Jacob Falkenby.

Billetter til Erritsø Party, der afholdes den 3. september fra klokken 18:00 – 01:00, kan købes på egif.dk.