Tirsdag eftermiddag blev vinderen af erhvervsprisen Succesvirksomhed 2022 i Region Syddanmark kåret. Det skete ved et event i Volkerts Fylke i Kolding, hvor T. Hansen Gruppen med base i Middelfart blev hyldet som regionens absolut bedste succeshistorie. Udover en regional vinder blev der også uddelt en særpris til Bjert-Kolding-virksomheden Committee XXIV.

I løbet af efteråret er 200 succesvirksomheder i Region Syddanmark blevet hyldet med statuetter og lykønskninger, og tirsdag den 1. november skulle den absolut bedste erhvervsmæssige succeshistorie i regionen kåres i årets udgave af erhvervsprisen Succesvirksomhed. Det skete ved et event i Volkerts Fylke i Kolding, hvor de mange succesvirksomheder var samlet for at blive hyldet af hinanden og repræsentanter fra initiativtagerne til prisen – Spar Nord og BDO.

Der var store smil, da Bent Jensen modtog prisen og blev interviewet på scenen. Foto: AVISEN

Efter en velkomst fra Spar Nord og BDO indtog årets hovedtaler Claus Meyer scenen og satte ord på, hvad det vil sige at tage sin virksomhed fra spæd start til en succesvirksomhed. Og i umiddelbar forlængelse af det inspirerende oplæg blev sløret løftet for, hvem der kan kalde sig årets succesvirksomhed i Region Syddanmark.

Og her blev det T. Hansen Gruppen, som har hovedkontor i Middelfart, der løb afsted med den prestigefyldte erhvervspris. 

– Vi er utrolig glade og stolte over at modtage denne flotte pris. Det er en stor ære for os at blive valgt som den mest succesfulde virksomhed i Syddanmark blandt alle de dygtige og succesfulde virksomheder, der har været med i opløbet, siger Bent Jensen, CEO hos T. Hansen Gruppen, og tilføjer:

– Denne hæder går ud til vores mange dygtige og engagerede medarbejdere på hovedkontoret i Middelfart og i alle vores butikker, der hver dag arbejder hårdt og målrettet for, at vores kunder får den bedste service, men selvfølgelig også til vores mange, mange trofaste kunder, som jo i sidste ende er årsagen til, at vi er her.

Om lidt indtager thansen Sverige

– Først og fremmest så er prisen en forløsning af en masse dygtige medarbejderes arbejde. Det er dem, der skal have fortjenesten for den her pris. Det er dejligt at få anerkendelse og ros i en udfordrende tid med krig i Europa, hvor alt er bremset op. Det sker endda efter, at vi i de foregående år har haft coronakrisen, men der var der trods alt massevis af købekraft i samfundet, fortæller Bent Jensen.

På hovedlagret i Middelfart har man netop fået et helt nyt robotlager – og dertil kommer, at virksomheden i denne måned også åbner sine første butikker i Sverige.

– Den 21. november åbner vi første butik i Sverige, tæt på Helsingborg i Skåne. Planen er at åbne mellem 3-10 butikker næste år, afhængig af, hvor hurtigt de lejemål kan være klar. Det bliver fantastisk og helt sikkert lærerigt at komme ind på et nyt marked, men også en udfordring. Vi glæder os meget, lyder det fra Bent Jensen, der for få år siden også gik ind på det norske marked.

Fv. Bent Jensen og Rasmus Bergholt.

– I Norge købte vi en eksisterende kæde og transformere den op til thansen. Her starter vi på en bar mark og bygger thansen, så vi har ikke en forretning, når vi åbner, omvendt kan vi gøre alt på vores egen måde. Der er ikke et produkt eller farve, som vi ikke selv har valgt, så vi ser frem til at slå dørene op i Sverige, slutter Bent Jensen.

Foruden regionsvinderen blev der til eventet også uddelt en særpris til Bjert-Kolding-virksomhedenCommittee XXIV, der står bag modemærkerne Pieszak, Ivy Copenhagen og Tomorrow, da virksomheden har udvist en imponerende vækst og er nytænkende i deres tilgang til bæredygtighed i modebranchen.

Det lange seje træk hyldes

Udvælgelsen af de 200 succesvirksomheder i regionen er sket via et pointsystem, hvor virksomhederne har fået tildelt mellem 0 og 20,5 point for deres præstationer inden for en række finansielle parametre de seneste fem regnskabsår – det kræver således en særlig evne at opretholde succes flere år i træk for at komme i betragtning:

– Vi stiftede erhvervsprisen Succesvirksomheder for at hylde det lange seje træk. Det er skulderklappet til de mange danske virksomheder, som år efter år formår at levere solide resultater og stabil vækst. Virksomheder, der ikke blot kan levere på den korte bane, men kan holde momentum, går nemlig alt for ofte under radaren, og det vil vi gerne lave om på, lyder det fra bankdirektør Martin Kudsk Rasmussen fra Spar Nord, som suppleres af administrerende direktør Stig Holst Hartwig fra BDO:

– Med erhvervsprisen handler det ikke nødvendigvis om skyhøje vækstrater, men derimod om de bundsolide virksomheder, der formår at skabe kontinuerlig vækst og på den måde bidrage til udvikling og vækst i deres lokalområde og derigennem til dansk økonomi som helhed. Det er så at sige hverdagens helte, som er foregangsvirksomheder og en kilde til inspiration for os alle.

Om Succesvirksomhed 2022

Spar Nord og BDO stiftede i 2019 Succesvirksomhed, som er en erhvervspris, der anerkender de danske små og mellemstore virksomheder med mellem 10 og 999 årsværk. Succesvirksomhederne kvalificerer sig på baggrund af antal ansatte og vurderes ud fra performance på følgende parametre:

  • Vækst i resultat før skat de seneste fem år
  • Soliditetsgrad over 20 % i det seneste regnskabsår
  • Vækst i soliditeten målt over de seneste fem år
  • Evnen til at skabe resultater med det givne kapitalgrundlag

Virksomhederne bliver for hvert kriterie tildelt point, alt efter hvor godt de klarer sig. Det er det samlede antal point, der afgør, om en virksomhed bliver en del af de i alt 1.000 succesvirksomheder på landsplan.

Fonde, finansielle holdingselskaber, udenlandske datterselskaber, pengeinstitutter samt rådgivnings- og revisionsvirksomheder er ikke medtaget blandt de 1.000 succesvirksomheder.

Læs mere om ”Succesvirksomhed 2022” her: www.succesvirksomhed.dk