Tennisstjernen Novak Djokovic var blevet nægtet indrejse til Australien, da han ikke er coronavaccineret, men nu har han ifølge flere internationale medier vundet en retssag og fået lov at rejse ind.

Djokovic er i Australien for at deltage i Australien Open, der begynder næste mandag. Serberen er en af favoritterne til at vinde turneringen, da han er forsvarende vinder, men han har været ude i en længere sag om han overhovedet kunne være med i Grand Slam-turneringen.

Novak Djokovic var rejst til Australien med en dispensation for at kunne rejse ind i landet uden at være vaccineret, men da han ankom i sidste uge opstod der problematikker og han blev nægtet indrejse, men den er nu trukket tilbage.

Mandag morgen dansk tid har der været et retsmøde i Melbourne, hvor turneringen afholdes. Der gav dommeren Novak Djokovic medhold i, at han skal have lov til at opholde sig i Melbourne på trods af, at han ikke er vaccineret imod corona. Tovtrækkeriet stopper dog ikke. BBC skriver, at Australiens immigrationsminister har magt til at afvise alle slags visums uanset grunden Sker det i sagen med Djokovic, vil han kunne blive udelukket fra Australien i tre år.

Grunden til, at Novak Djokovic fik medicinsk dispensation til indrejse var, at han i midten af december var smittet med covid-19.