Telenor har opgraderet fem mastepositioner i Fredericia og udstyret dem med den nyeste 5G-teknologi. Det er godt nyt for besøgende og beboere i nærheden af bl.a. havnen og stationen, som kan se frem til en endnu hurtigere internetforbindelse på mobilen.

Telenor er godt i gang med en omfattende opgradering og modernisering af sit mobilnetværk, der er Danmarks største med 4.200 mastepositioner fordelt over hele landet. Senest er turen kommet til Fredericia, hvor fem mastepositioner er blevet opgraderet med den lynhurtige 5G-teknologi.

De nye opgraderinger, der bl.a. dækker områderne omkring havnen og stationen, er beliggende på Søndermarksvej, Lumbyesvej, Zartmannsvej, Nørrebrogade og Dronningensgade. Og ifølge Telenor kan beboerne i nærheden godt glæde sig.

– Danskernes brug af data på mobilen stiger ca. 30 % om året. Der er damp på kedlerne og ingen tegn på, at det vil ændre sig. Der kommer hele tiden nye apps og tjenester til, og mobilerne bliver konstant lækrere og mere avancerede, så stadig flere bruger dem til at streame og game online. Det kræver alt sammen data – rigtig meget data. Derfor fremtidssikrer vi mobilnetværket med ny teknologi, så vi øger kapaciteten og sikrer, at vi er på forkant med behovet de næste mange år frem, siger Jesper Mølbak, der er netværksekspert i Telenor.

Det vigtigste element i Telenors netværksmodernisering er udrulningen af den såkaldte 5G-teknologi. Som den nyeste generation af mobilnetværket er 5G med til at fremtidssikre danskernes forbindelse til internettet ved at gøre det muligt at sende større mængder data meget hurtigere end tidligere. Sideløbende opsætter selskabet nyt antenneudstyr til den eksisterende 4G-teknologi, som fortsat benyttes af rigtig mange danskere.

Mastepositionerne i Fredericia Kommune er blot få ud af mange, som bliver opgraderet med 5G-teknologien. I 2021 opgraderede Telenor knap 1.000 master, og i 2022 skal selskabet nå endnu 1.400. Dermed forventer Telenor, at langt størstedelen af danskerne vil have adgang til 5G inden udgangen af året.

Om 5G

  • 5G er den femte generation af mobilnetværket og er dermed en videreudvikling af den eksisterende 4G-teknologi til trådløse forbindelser.
  • 5G gør det muligt at transportere langt større datamængder end tidligere, og teknologien er derfor nødvendig for at kunne håndtere vores stigende dataforbrug.
  • På sigt vil 5G også byde på endnu lavere forsinkelse i netværket (målt helt ned i nanosekunder), hvilket bl.a. vil være relevant for online gaming og virksomheder, som dermed kan køre deres produktion via 5G fremfor kablet internet