FC Fredericia skal forsøge at skabe afstand til nedrykningsstregen, når de søndag eftermiddag møder Hobro på udebane. Lige netop Hobro på udebane er dog historisk set et af de steder, hvor FC Fredericia har det sværest.

Den 29. maj 2011 er sidste gang, at FC Fredericia lykkedes med at vinde over Hobro på udebane i en tællende kamp. Ved den lejlighed blev det til en sejr på 4-0, hvor Jude Nworuh blev en af målscorerne. Nigerianeren var i sæsonen 2010/11 udlejet til FC Fredericia. Hvorvidt der kommer en af lejespillerne fra FC Midtjylland på måltavlen for fredericianerne i søndagens kamp er underordnet, men faktum er, at der er tale om en kamp, som FC Fredericia skal vinde for ikke at blive distanceret af holdene, der ligger over dem i tabellen.

Hobro er et enkelt point foran FC Fredericia, men fra Hobro og op, er der et større spring til en gruppe, der ligger på pladserne seks til otte. Det felt kan FC Fredericia godt komme i betragtning til, men det kræver, at holdet ikke bliver distanceret yderligere, og så skal der point på bordet mod Hobro, der heller ikke har fået nogen særlig god start på sæsonen.

FC Fredericias cheftræner, Michael Hansen, har hæftet sig ved, at hans mandskab i starten af sæsonen har mødt formodede tophold på hjemmebane, og det har han tildels ret i. Nederlagene til Vejle og SønderjyskE på hjemmebane var forventet, men FC Fredericia skulle have hentet sejre på udebane mod både Fremad Amager, Nykøbing og Hillerød. I stedet for ni point, blev det til to point i de kampe, og det er de manglende syv point, der gør, at FC Fredericia ligger og roder rundt i bunden af tabellen.

Ser man bort fra anden halvleg mod SønderjyskE, kan Michael Hansen trøste sig med, at han i den seneste tid har haft spillemæssig fremgang. Nu mangler det endelige afkast bare at komme i form af en sejrsstime, og den kunne passende starte mod Hobro, hvor FC Fredericia skal bryde en tørke på over 11 år uden sejr hobrogensernes hjemmebane.