På dagens Folketingsmøde blev viceborgmester i Fredericia Kommune, Susanne Eilersen (O), officielt medlem af Folketinget. Det sker efter, at hun har overtaget Kristian Thulesen Dahls plads, da han er trådt ud af Folketinget og har nedlagt sit mandat. Derfor er Eilersen i dag tilbage på Christiansborg efter 3 1/2 års pause, og det var hun både stolt over og glad for.

– Jeg er glad for at kunne repræsentere Dansk Folkeparti i Folketinget igen, og der har været mange venlige tilkendegivelser i dag, som jeg er meget rørt over, fortæller Susanne Eilersen.

Hun fik straks sin ilddåb som ny ordfører, og indtog talerstolen i Folketinget. Også partiformand for Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt, bød Eilersen velkommen ombord. Foran venter der politikeren, der også er byrådsmedlem og viceborgmester i Fredericia, nogle turbulente måneder. Efter formandsvalget i Dansk Folkeparti i begyndelsen af året, har der vist sig at være stor forskel mellem flertallet til partiets kongres, der valgte Morten Messerschmidt som ny formand, og så partiets Folketingsgruppe, hvor flere har forladt partiet. Det betyder også, at Susanne Eilersen nu skal løfte mange opgaver, samtidig med at hun er i gang med forberedelserne til den valgkamp, der ventes om kort tid.

Med dagens afstemning er Eilersen nu officielt medlem af Folketinget. Således har Fredericia igen en repræsentant i landets øverste politiske forsamling. I den kommende valgkamp vil Susanne Eilersen være at finde på stemmesedlen.

Du kan se dagens møde her: