Torsdag den 29. september var der først spadestik til en ny el-ladepark på rasteplads Lillebælt Syd ved Nørre Aaby. Vejdirektoratet fortæller, at placeringen er nøje udvalgt ud fra antallet af trafikanter, der kommer forbi på daglig basis.

Vejdirektoratet går nu i gang med at anlægge de første el-ladeparker på rasteplads Lillebælt Syd. El-ladeparken er en del af udrulningen af en mere veludbygget ladeinfrastruktur langs de danske motorveje, der er vedtaget med ”Infrastrukturplan 2035”, som skal gøre det lettere for danskerne at vælge elbilen til. 

Til stede for at tage spadestikket var transportminister Trine Bramsen, der fortæller, at hun på ugentlig basis åbner ladestandere.

– Det er svaret på at komme med på den grønne bølge og sikre energi til os alle sammen i fremtiden så vi ikke skader klimaet, siger Trine Bramsen.

Transportministeren mener, at man efterhånden godt kan køre rundt i en elbil uden at skulle tænke for meget over, hvor der er en ladestander.

– Der er styr på infrastukturen. Vi udbygger i hele landet, de fleste lader hjemme skal man huske. I dag er et bevis på, at vi udbygger i hele landet. Jeg åbner el-ladestandere hele tiden, siger Bramsen og fortsætter:

– Det er fremtidenssikringen. Det er svaret på den klima- og energikrise vi er i. Det er den grønne strøm, der gør vi kan komme ud af kløerne på Putin.

Trine Bramsen medgiver dog, at det kan lyde spøjst med en opfordring om at købe en el-bil i en tid, hvor det benzinen er billigere end el.

– For mange kan det være svær på den korte bane at forstå, at man skal gå over til el nu, når det er dyrt og benzinen er billigere, men det er fordi snart kommer vi til at stå med en grøn strømforsyning. Vi skal alle tage ansvar i den grønne omstilling, og på sigt er det med, at vi alle har en el-bil fremfor en normal, men også at vi bliver bedre til at lave sammenkørsel, siger Trine Bramsen.

Regitze Tilma (tv) er formand for Teknik-udvalget i Middelfart Byråd. Her ses hun sammen med Charlotte Veiss-Pedersen og Helle Nielsen fra Vejdirektoratet. Foto: AVISEN

Projektleder hos Vejdirektoratet, Charlotte Veiss-Pedersen, fortæller at placeringen ved Nørre Aaby er nøje udvalgt.

– Jeg har gode kollegaer, der har regnet på behovet for el-ladestandere rundt omkring i hele landet, og den her er en af de vigtigste med alle de biler, der kommer forbi, siger hun.

Charlotte Veiss-Pedersen mener, at Fyn er godt med, når det kommer til el-ladestandere og infrastrukturen dér ikke skal afholde befolkningen fra at købe en el-bil.

– Når vi åbner her til december, så kan man komme godt rundt her. Men hvornår det er faldet på plads i hele landet er svært at sige, siger hun.

Ladeparken ved Nørre Aaby er den første af i alt 20 ladeparker, der ser dagens lys i løbet af de kommende år. Det er ladeoperatøren Clever, der har vundet udbuddet om at drive de 30 lynladere på Lillebælt-rastepladserne. De forventes alle at stå klar til brug, inden julefreden sænker sig.