Lørdag den 10. september blev Ladies Mud Race afviklet i Fredericia, hvor start- og målområdet var bagved Monjasa Park. Knap 1.000 kvinder deltog i løbet, som tog udgangspunkt i arealet omkring hele området ved Fredericia Idrætscenter og Madsby.

Året rundt arrangeres der forskellige udgaver af Mud Race, men den helt store begivenhed er Ladies Mud Race, der har udviklet sig til et koncept, som afvikles i syv byer i hele Danmark.  Lørdag lagde Fredericia ud, og fra startområdet kunne løbsspeaker Ole Steen Hansen byde velkommen til de første løbere, der startede klokken 12:30.

Kvinderne var delt op i mange forskellige startgrupper således, at der var ikke blev kødannelse ved de forskellige forhindringer undervejs. Forhindringerne var de sædvanlige mudderhuller, hvor et af dem blandt andet er ved bakken fra Lumbyesvej og hen mod Fredericia Idrætscenter. Derudover gik turen igennem det bakkede terræn på markerne og løberuten bag idrætscentret. På ruten var blandt andet også opsat et “vandrør”, som man skulle kurre igennem.

Inden turen gik mod mål skulle kvinderne igennem et vandhul, og videre op mod mål, hvor der ventede flere forhindringer inden, at de modtog en medalje som belønning for deres anstrengelser på den omkring 7,5 kilometer lange rute.