Et af sæsonens største krydstogtskibe i Fredericia, MSC Preziosa, er igen i fæstningsbyen. Det ankom tidligt tirsdag morgen og sejler videre igen klokken 17:00.

Det var, traditionen tro, til lyden af en kanonsalut fra Fredericia Kanonlaug og Fredericia Postorkester, da skibet sejlede ind til Esplanaden i Fredericia efter senest at have været i København i går. Tidligere har krydstogtgæsterne været i Kiel, Stockholm og Helsinki.

Det er ikke først gang, at MSC Preziosa er i Fredericia i år. Skibet var således også i byen den 3. maj, der var sæsonens første krydstogtanløb i Fredericia. 

Ud fra længden og højden på skibet er MSC Preziosa det største krydstogtskib, der er i Fredericia i 2022 med en længde på 333,33 meter og en højde på 66,81 meter. I alt er der 18 dæk på skibet, hvor de 13 er beregnet til passagerer. Ombord er kapaciteten 3.959 passagerer, men krydstogtbranchen har stadig efterveer af covid-19, og skibene er derfor endnu ikke fyldet.

Alligevel kan man dog forvente at se en del krydstogtgæste i Fredericia. En del guider fra Cruise Fredericia stod klar til at tage dem på guidede ture rundt i Fredericia, ligesom flere også tog turen ud i byen på egen hånd.

Når MSC Preziosa sejler videre fra Fredericia er det til lyden af en koncert fra 6. Juli Garden og en afskedssalut fra Fredericia Kanonlaug.