FHK var bagud med syv mål undervejs i opgøret mod Bjerringbro-Silkeborg, men fredericianerne fik kæmpet sig tilbage. I sidste ende var det ikke nok, da det blev til et nederlag på 25-24.

Efter to sejre og en uafgjort drog FHK fredag aften til JYSK Arena i Silkeborg, hvor holdet var uden franskmanden, Junior Scott, som sad ude med en skade. Det gik lige op med hjemmeholdets skadesituation, da de var uden langtidsskadede William Bogojevic.

FHK havde i de første tre kampe hentet et enkelt point mere end midtjyderne, mens et var ikke til at se fra start. FHK’s angrebsspil var uden sammenhæng, og meget var lagt op til enkeltmandspræstationer, og i den sammenhæng faldt fredericianerne fuldstændigt igennem. Særligt cubanske Reinier Taboada var en skygge af sig selv, og kunne ikke få bolden ind bag hjemmeholdets Mikkel Løvkvist.

Anders Kragh Martinusen var ene mand om at holde fanen højt i FHK’s bagkæde, men det var ikke nok til at holde FHK på omgangshøjde med Bjerringbro-Silkeborg. Gudmundur Gudmundsson fik nok af det efter 16 minutters spil, hvor stillingen var 6-4 til FHK. Lige lidt hjalp det på den angrebsmæssige situation. FHK endte med at tage sig en scoringspause på 11 minutter før det lykkedes Martinusen at reducere til 9-5.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Konsekvensen af angrebsspillet for FHK blev, at Reinier Taboada blev pillet ud efter at have lavet nul mål på seks forsøg. Gudmundsson forsøgte sig for første gang i en turneringskamp med syv mod seks, men til at starte med gav det bagslag. Mikkel Løvkvist fik scoret en enkelt gang i tom mål, men som tiden gik begyndte det at lykkedes med at finde åbninger, der fik iscenesat Nikolaj A. Nielsen på stregen. Fra at hev været bagud 12-5 efter 25 minutter lykkedes det fredericianerne at få reduceret til pausestillingen 12-7. Havde det ikke været for en særdeles velspillende Thorsten Fries, havde det set endnu værre ud for FHK, da keeperen stod med en redningsprocent på 38,89 procent, men han var blevet overstålet af Mikkel Løvkvists 61,11 procent.

FHK fortsatte med at have momentum i starten af anden halvleg. Fredericianerne fik muligheden for at reducere til 15-12, men i stedet for rendte BSH op og scorede til 16-11 efter 37 minutter. Det bragte dog ikke FHK ud af fatning. Forsvaret havde fat, og det samme havde Thorsten Fries. Efter et længere tilløb fik FHK udlignet til 20-20 med 11 minutter tilbage af opgøret, da Kasper Young scorede i tomt mål.

adp-as.dk

Det blev starten på en tæt afslutning af opgøret, hvor FHK flere gange var tæt på at komme foran. Muligheden kom blandt andet med seks minutter igen, hvor Gudmundsson forlangte timeout ved stillingen 22-22, men Young misbrugte muligheden. I stedet kom BSH op og fik scoret til 23-22, og i de sidste tre minutter holdt FHK ikke hovedet koldt.

Peter Balling scorede til 24-23, og i den anden ende blev Nikolaj A. Nielsen spillet helt fri, men sigende for kampen brændte stregspilleren forsøget. I stedet scorede Balling til 25-23, og det kom FHK sig ikke over. I stedet endte det med et nederlag på 25-24, og dermed kom fredericianerne ned på jorden efter at have hentet point i de første tre kampe i ligaen.