Da Rasmus Meyer voksede op med håndbold var et af de hotteste trænernavne Gudmundur Gudmundsson, der blandt andet har vundet OL-sølv med de islandske landshold og OL-guld med det danske landshold. Nu står Gudmundsson i spidsen for FHK.

Fra opstarten i midten af juli til nu, hvor sæsonen for alvor ruller med ligakampe, er der sket meget. Karismatiske Gudmundur Gudmundsson er kommet til Fredericia med det mål for øje, at han skal føre klubben op og være en del af toppen i dansk håndbold, og det kræver hårdt arbejde på træningsbanen.

– Vi er kommet godt i gang med det hele og fået implementeret nogle af de ting, han synes. Vi har taget stilen til os, siger Rasmus Meyer.

At det nu er Gudmundur Gudmundsson, der med sin islandske accent på primært dansk styrer FHK-tropperne, er specielt, når man ser på islændingens cv.

– Det er lidt vildt. Det er en mand, der har opnået meget, konstaterer Meyer.

Med tilgangen af Gudmundur Gudmundsson er der større forventninger til FHK i den her sæson, og det gør ikke noget for Rasmus.

– Det er fedt, at der er stigende forventninger og det gør, at man bare skal knokle endnu mere, siger stregspilleren.

En tendens i starten af sæsonen har været, at Gudmundsson ikke skifter ud undervejs i samme stil som Jesper Houmark. For Rasmus Meyers vedkommende har det betydet, at han har trukket et stort læs på stregen.

– Det er fedt med mere ansvar, og jeg håber at levere tilbage og vise det er fortjent, siger han og slår fast:

– Sæsonen er lang, og der bliver brug for os alle sammen, så jeg er sikker på der er brug for alle.

Stregspilleren vedkender dog, at der ikke i skiftes ud så ofte som i tidligere sæsoner.

– Vi har spillet mere smalt, men det afhænger af hvem der brænder den af i forhold til hvem, der får spilletid, siger Rasmus Meyer.

Sæsonstarten har overordnet set var godkendt, men der kom et bump på vejen vedkender Meyer.

– I forhold til ligaopstarten er det gået godt. Vi havde en træls pokalkamp i Skive, som vi var nede over, men jeg føler vi har vist vi er bedre efterfølgende, siger han og fortsætter:

– Vi vidste godt, at Skive er et fint hold og vi ville vise vi skulle vinde, men det skete ikke.

Exitet er skuffende for Rasmus Meyer, der ikke vil trøste sig med, at der så bliver større fokus på ligaen og arbejdet i træningslokalet.

– Vi ville gerne være med, hvor det er sjovt. Det var ikke en del af planen, at vi skulle ryge tidligt ud. Vi må arbejde hårdere på at komme længere i pokalen til næste sæson, siger Meyer.

Til gengæld ser Rasmus Meyer gode perspektiver i at gøre det bedre i ligaen i denne sæson end i sidste sæson, hvor holdet endte på sjettepladsen i grundspillet og hentede én sejr i slutspillet.

– Vi vil altid gerne gøre det bedre og tage en revanche i forhold til, at det ikke sluttede så godt sidste år som håbet, slutter Rasmus Meyer, der har spillet i FHK siden januar 2018, hvor han kom til klubben fra Skanderborg.