Den tidligere teaterchef i Fredericia, Søren Møller, er sammen med sine kolleger på Østre Gasværk, kommet flyvende fra start med forestilingen “Gasolin”. Seks-stjernede anmeldelser tikker ind.
Søren Møller blev sidste år ansat som teaterchef for Østre Gasværk Teater, og efter mange timers forberedelser står teatret med en ny musical, der både sælger billetter og begejstrer anmelderne.
– Det går rigtig godt, må man sige, vi er kommet flyvende fra start med Gasolin og de seksstjernede anmeldelser. Vi sælger også rigtig godt, så vi er overordnede rigtig glade, siger Søren Møller indledningsvist.

Søren Møller har ikke selv været med til at vælge forestillingen – han skulle lige lande i jobbet, men han er meget glad for forestillingen, der kan noget helt særligt, fortæller han.
– Det har været fantastisk at fremføre den indtil videre, særligt for mig, der har fulgt Gasolin-musicalen siden den første version fik premiere i 1994. Jeg har altid været fan af forestillingen, så på den måde har det været en gave for mig. Som ny teaterchef får man ikke selv lov til at vælge de første teaterforestillinger. De er valgt, når man tiltræder, så det kunne absolut ikke være bedre, særligt fordi jeg falder direkte ind i det, jeg gerne ville lave på Østre Gasværk. Det er et teater, hvor musikteateret bor i murstene på teateret, og det har det jo gjort siden Morten Grunwald i sin tid etablerede teateret. Det er en kæmpe gave at få lov til at starte med noget med så stor succes, siger Søren Møller.

For teaterchefen er Gasolin også en af de helt store forestillinger, der sidder i danskernes kulturarv.
– Gasolin er jo en del af vores alle sammens fælles kulturarv. Der er ikke mange voksne danskere, der ikke kender Gasolin og Kim Larsen. Det, at man så får lov til at tolke det på en måde, hvor teksterne og musikken både kipper med flaget, for det vi kender, elsker og samtidig giver teksterne nyt liv, og putter dem lidt ind i den samtid, vi er i, det er en kæmpe gave. Nikolaj Cederholm og Kåre Bjerkøs, som har holdt ved denne forestilling gennem snart tredive år, har virkelig et øje for, det her med, at det skal klinge i samtiden, fortæller Møller, der sammen med alle bag forestillingen har arbejdet til det sidste med forestillingen.
– Jeg har selvfølgelig haft en fornemmelse af, hvor det gik hen med forestillingen, men lige i Gasolins tilfælde vidste vi faktiske ikke, hvor god forestillingen blev, før scenetæppet falder. Der er selvfølgelig en masse erfaring derude, men også en helt masse ængstelse. De har arbejdet med forestillingen på en måde, hvor de er blevet ved med at undersøge og forsøge på ting helt frem til det sidste, lyder det fra Søren Møller, der er glad for modtagelsen og de mange gode anmeldelser.

– Anerkendelsen er jo alt det, man kan drømme om, når man laver teater. Vi har knoklet med projektet i meget lang tid, og nu hvor det endeligt lykkedes, og bliver taget godt imod på denne måde med de seksstjernede anmeldelser og næsten endnu vildere publikums gejst og glæde, så er det jo fantastisk, siger han.

Hvordan adskiller det her arbejde sig med de andre ting du førhen har lavet?
– Det, der adskiller sig i forhold til de andre ting, jeg førhen har lavet, er især processen. Den har været anderledes netop fordi, den er så undersøgende, og bygget så meget op omkring det kontekstuelle og de medvirkende, hvilket er en del anderledes, end den måde jeg ellers normalt laver teater på, eller som der normalt tænkes teater. Det har virkelig været en gave at få lov til at kigge ind i den proces. Jeg kan normalt godt lide, at vi er på plads med rigtig meget, inden vi går i gang med en forestilling, fordi der er rigtig meget, der skal programmeres og lykkes, så den her forestilling for mig, har jo også vist, at der altså er andre veje til Rom, og det er dejligt at se.
Om forestilingen
Rabalderstræde, Langebro, Joanna, Dagen før, Det bedste til mig og mine venner, Kloden drejer stille rundt… Gasolin’s sange har været soundtrack til mange danskeres barndom, ungdom og voksenliv. Nu bliver numrene fra Danmarks største rockband gennem tiderne vakt til live, når Nikolaj Cederholm og Kåre Bjerkøs Teaterkoncert Gasolin’ vender tilbage til Østre Gasværk Teater i en ny version. Den 23. september blændes der op for Teaterkoncert Gasolin’, og rockbandets musikalske skatkammer bliver afsættet for en sprudlende og sansemættet oplevelse for alle, som elsker gassernes bidrag til dansk musikhistorie.
Teaterkoncert Gasolin’ bliver et genhør med de legendariske sange i en helt ny scenografi, hvor Gasolin’ og gasbeholderen forenes i et storslået univers. Den fornyede opsætning vil spejle tidens strømninger. Det bliver både følelsesfuldt, festligt og fandenivoldsk, når frække chicks og friske fyre brager igennem i den gamle gasbeholder på Østerbro.
Teaterkoncert Gasolin’ så første gang dagens lys i midten af 1990’erne på Dr. Dantes Aveny. Her blev koncertopsætningen foldet ud i en revolutionerende og genial tunnelscenografi med stærke effekter og kostumedesigns, og det trak stimer af unge mennesker i teatret. Musikken trådte i forgrunden og understregede, at teateroplevelsen ikke nødvendigvis skulle dikteres af stringente handlingsforløb. Det blev banebrydende for dansk scenekunst, og Teaterkoncert Gasolin’ blev en kæmpe succes. Siden dengang har teaterkoncerten samlet fulde sale på tværs af generationer igen og igen på bl.a. Aveny-T, Aarhus Teater og Østre Gasværk Teater, og Kåre Bjerkøs fremragende versioner af Gasolin’s sange er efterhånden blevet selvstændige klassikere, som minder os om oprør og fællesskab.
Instruktør Nikolaj Cederholm og musikalsk arrangør Kåre Bjerkø har været med, siden Teaterkoncert Gasolin’ første gang lagde gaderne øde. I samarbejde med scenograf Kim Witzel vil de skabe det bedste til dig og dine venner. På scenen møder flere af teaterkoncertens veteraner som Jimmy Jørgensen også nye, unge talenter.