I uge 36, 37 og 38 er der sundhedsuger i Fredericia med aktiviteter og arrangementer for enhver smag

For femte år i træk er der sundhedsuger i Fredericia. I år vil der fra den 5. – 25. september være ekstra spot på aktiviteter, der er med til at styrke blandt andet bevægelse, fællesskaber og livsglæde i Fredericia.

– Jeg er glad for, at vi i Fredericia står sammen om at sætte ekstra fokus på den brede sundhed og trivsel i tre uger. Sundhedsfremmende aktiviteter har mange former og formater, og det er vigtigt, at sundhedsugerne indeholder aktiviteter til inspiration og oplevelse for alle fredericianere – unge som ældre, siger Connie Jørgensen, formand for Beskæftigelses- og Sundhedsudvalget.

Sundhedsugerne favner en bred vifte af forskellige gratis aktiviteter og arrangementer, som idrætsforeninger, patientforeninger, frivillige og kommunale aktører har planlagt. I sundhedsugerne vil der blandt andet være mulighed for guidede gåture, spændende foredrag, rugby, prøveskydning og healing. Derudover kommer March mod Ensomhed til Fredericia den 9. september og i uge 38 afholdes der hygiejneuge, hvor man kan møde hygiejnesygeplejerskerne på Rådhuspladsen.

– Coronaen har tydeliggjort, hvor betydningsfuld ens trivsel, fællesskaber og fysiske gøren og laden kan være. Vi skal huske at passe på os selv og hinanden, siger Turan Savas, næstformand i Beskæftigelses- og Sundhedsudvalget, og opfordre alle til at deltage i sundhedsugerne.

I løbet af de tre uger vil der også være aktiviteter, der er målrettet børn og unge som Aktiv Fredag for 2.-3. klasse, SkoleOL for 4.-6. klasse, Let’s Go Idrætsfestival for 5.-6. klasse og sundhedsdage for 8. klasserne på Fredericia Sundhedshus.

Mere information:
Alle aktiviteter og arrangementer i løbet af sundhedsugerne er samlet på www.kultunaut.dk.
Derudover vil der på Facebook-siden ’Fredericia Sund By/Fredericia Sundhedshus’ blive delt gode historier og fortællinger fra ugerne, og praktisk information.