Hele sommeren kan børn i alle aldre få en på opleveren og samtidig suge viden til sig hos Museum Kolding, der tilbyder en lang række aktiviteter.

Tag på opdagelse i Kolding, hvor turen blandt andet går forbi Slotssøen og byens gamle latinerkvarter. På rådhuset og i biblioteket i Kolding kan man hente en flyer med kort og spørgsmål, som leder rundt til stederne i byen.

I Christiansfeld kan man komme på skattejagt i det imponerende Søstrehus, som er en stor bygning på næsten 4000 m2. Finder man skatten, er der en lille gave at hente.

Trænger man til at komme udenfor, er det i Christiansfeld også muligt at tippe en 13’er, hvor man går en tur rundt i byen og finder svar på spørgsmålene.

Er man mere til den digitale løsning, kan man med sin mobiltelefon komme på en moderne wayfinder, som med både video, tekst, tale og en overraskelse i ”augmentet reality” guider rundt i Christiansfeld. Hent hele molevitten i Søstrehuset på Nørregade i Christiansfeld.

På Skamlingsbanken kan man finde poster om den sjældne Blåhatjordbi, som bor på banken.

Når alle poster er fundet i det bakkede landskab, kan man få en ‘tatovering’ med et kriblekrabledyr som belønning. Afkrydsningsark fås i besøgscentret på Skamlingsbanken.

”Hele sommeren har vi forskellige aktiviteter på alle vores tre besøgssteder, og via leg dykker vi ned i historierne og naturen. Vores besøgssteder ligger kun små 30 minutter fra hinanden, og derfor kan man sagtens besøge flere eller måske alle tre steder på samme dag”, siger kommunikationschef, Karen Maria Dixen.

Bemærk i øvrigt, at Sydtrafik fra uge 26 og til og med uge 33 har et fordelagtigt sommertilbud i Kolding Kommune til turister. Her kan man for et fast beløb køre ubegrænset en hel dag og komme til og fra eksempelvis de nævnte besøgssteder. Se mere på kolding.dk.

FAKTA

Museum Kolding består af tre af Kolding Kommunes væsentligste kulturhistoriske steder – nemlig Skamlingsbanken, Christiansfeld og Kolding. Alle steder er det muligt for børn og deres familier at gå på opdagelse efter markerede poster.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer