Statsministerkandidat Søren Pape (C) besøgte fredag den 30. september Crossbridge Energy i Fredericia. Temaet for besøget var den store mangel på arbejdskraft, som raffinaderiet også oplever, men også den grønne omstilling, hvor Crossbridge er med til at gå forrest.

Søren Pape har flere gange tidligere været i Fredericia, men han har aldrig før besøgt raffinaderiet, men det blev der fredag mulighed for, hvor han sammen med folketingskandiat Kirsten Hassing Nielsen og De Konservatives gruppeformand i Fredericia, Tommy Rachlitz Nielsen, besøgte Crossbridge Energy, hvor CEO Finn Schousboe gav et indblik i virksomheden og viste rundt på det store areal.

Turen gik blandt andet forbi kontrolrummet og ud til flere af afdelingerne, hvor Finn Schousboe sammen med medarbejdere i de pågældende afdelinger, fortalte om den givne afdeling.

– Det har været spændende at høre om den transformation Crossbridge Energy er på vej igennem. Det er fortællingen om den grønne omstilling, men også hvordan en virksomhed aktivt gør det er interessant, siger Søren Pape og fortsætter:

– Den grønne omstilling har efterhånden mange facetter. Hele den her transformation af det her vi ser her med den gamle sorte industri, der forandres til den grønne omstilling.

Ofte ses det, at politikere besøger virksomheder, og det er der en særlig grund til. I det her tilfælde peger Søren Pape på flere faktorer, der gør Crossbridge interessant.

– Det bliver interessante diskussioner om beskatning og hvordan virksomhederne kan eksistere på fair vilkår. Det bekræfter mig i, hvad det hjælper vi ønsker den grønne omstilling, hvis vi ikke har arbejdskræften. Hele diskussionen om at tage en erhvervsfaglig uddannelse er vigig, da man skal have menneskerne til at udføre den. Derfor har vi fokus på det, forklarer Søren Pape.

For Finn Schousboe giver det også god mening at få besøg af politikere.

– De kommer og høre historien om os, og får en forståelse for det. Vi skal løse det, og høre hvad vi skal på den lange bane og den dialog har vi haft. Vi får en intern forståelse for, hvad politikerne tænker. Det kan vi tage med videre. Vi får både noget på den korte og lange bane, men vi får også lov til at påvirke reguleringen så den bliver erhvervsvenlig, siger Schousboe og bliver suppleret af Pape:

– Vi politikere er generalister. Jeg ved lidt om meget, men jeg kender det ikke til bunds med processerne. Vi skal ud i virkeligheden for at se det.

Søren Papes kampagnebus turnerer rundt for tiden, hvor temaerne for besøgene er forskellige, men Statsministerkandidaten er ikke i tvivl om, at den grønne omstilling, som der blandt andet blev talt om på besøget hos Crossbridge Energy, bliver et tema i valgkampen.

– Hele den grønne omstilling bliver et tema. Vi er ambitiøse omkring den grønne omstilling. Vi sikrer danske arbejdspladser. Gør vi det rigtig, så bliver det en eksportsucces man vil se i hele verden. Danmarks co2 udledning kan ikke redde eller true verden, men det at vi kan gå foran har man brug for i Indien, Brasilien, USA osv. Derfor bliver det helt sikkert en diskussion, slutter Søren Pape.