Gruppeformand for Socialdemokratiet i Fredericia Byråd, Søren Larsen, er på linje med Dansk Folkeparti, når det kommer til at se på indretningen af plejehjem i Fredericia. En temperaturmåling på området er med til at stille skarpt på området, men ikke mindst de muligheder for udvikling af ældreplejen, der kan være.

På trods af at budgetforhandlingerne er svære i år, så er der bred enighed om, at de ældre har brug for en god behandling i Fredericia. For nyligt meldte Susanne Eilersen og Palle Dahl fra Dansk Folkeparti ud, at ingen skulle lades i stikken, hvis det stod til dem. Frygten for at der også skal spares på ældreområdet har spredt sig, men Søren Larsen siger, at han vil kæmpe for, at det ikke sker og samtidig arbejde for en fornyelse af forholdene på plejecentrene:

– Vi har haft fokus på området i flere af de tidligere budgetter, og blandt andet været enige om at der skulle være en grundig undersøgelse af området her i Fredericia. På den baggrund har et eksternt firma lavet 120 timers observationer på tre af vores plejehjem. Det viser at vi har nogle engagerede medarbejdere, der formår at passe vores ældre beboere på en rigtig god måde. Beboerne er tilfredse, så alt omkring det nære ser ud til at fungere rigtig godt. Men flere af vores plejehjem ligner i for høj grad en institution. Derfor skal vi have mere fokus på, hvordan vi kan gøre det mere hjemligt, siger Søren Larsen.